Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zelíčka na česneku a vinném octu

Skvěle ochucená příloha k masu

Vydání: 2008/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 2-4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT1H30M
Pečení 1:30
Zelenina

Ingredience

    • 4 malá mladá zelíčka, přepůlená
    • 3 čerstvé bobkové listy
    • 4 stroužky česneku, oloupaný a podélně rozříznutý
    • 100 g másla
    • 2 lžíce červeného vinného octa
    • 1 lžíce krupicového cukru

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 180 °C, horkovzdušnou na 160 stupňů. Zelíčka vložte do zapékací mísy nebo pekáčku spolu s bobkovými listy a česnekem. Máslo nechte změknout a pak ho rozmíchejte s octem a cukrem a vzniklou marinádou přelijte zelíčka. Pečte hodinu a půl do změknutí.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rostbíf na hořčičném semínku

Cibule pečená v soli

Nasucho pečené papriky

Brambora ve slupce se šalvějí

Jehněčí plecko s rozmarýnem

Žebírka na rybízu

Bůček pečený na šalvěji

Krkovička na asijský způsob

Kuře na tymiánu a česneku

Znáte všechny druhy octů?

REKLAMA

Přidat komentář