Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Telecí saltimbocca

Proslulé italské ‚skočdohubky‘ jsme obohatili voňavou bylinkovou omáčkou.

Vydání: 2012/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P

Ingredience

    • 8 plátků telecího hřbetu (každý po 80 g)
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 8 plátků sušené slaniny
    • hrst šalvějových lístků
    • 4 lžíce másla
    • 1 stroužek česneku, nakrájený na plátky
    • 4 lžíce citronové šťávy
    • bramborová kaše a zelené fazolky k podávání

Příprava jídla

1 Maso lehce osolte (slanina je sama o sobě dost slaná) a opepřete. Plátek slaniny položte na pracovní plochu. Na něj dejte 2 šalvějové lístky a na ty plátek masa. Slaninu přeložte přes maso a upevněte párátkem. Opakujte s ostatními plátky masa.

2 V pánvi rozehřejte 2 lžíce másla. Opékejte telecí ve dvou várkách – 2 minuty po každé straně. Uchovejte horké.

3 Nahrubo nasekejte zbylou šalvěj, rozpusťte zbylé máslo, přidejte česnek a opékejte asi 1 minutu. Přihoďte šalvěj, přilijte citronovou šťávu a míchejte další minutu, až šťáva trochu zhoustne.

4 Telecí řízečky saltimbocca podávejte s bramborovou kaší, fazolkami vařenými na páře a přelité šalvějovou omáčkou.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kulinární jízda Evropou

REKLAMA

Přidat komentář