Proslulé italské ‚skočdohubky‘ jsme obohatili voňavou bylinkovou omáčkou.
Suroviny
telecí maso
8
plátků
plátky telecího hřbetu – každý po 80 g
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
slanina
8
plátků
sušená
šalvěj
1
hrst
lístky
máslo
4
PL
česnek
1
stroužek
nakrájený na plátky
citronová šťáva
4
PL
k podávání
fazolky zelené
k podávání
Postup
1
Maso lehce osolte (slanina je sama o sobě dost slaná) a opepřete. Plátek slaniny položte na pracovní plochu. Na něj dejte 2 šalvějové lístky a na ty plátek masa. Slaninu přeložte přes maso a upevněte párátkem. Opakujte s ostatními plátky masa.
2
V pánvi rozehřejte 2 lžíce másla. Opékejte telecí ve dvou várkách – 2 minuty po každé straně. Uchovejte horké.
3
Nahrubo nasekejte zbylou šalvěj, rozpusťte zbylé máslo, přidejte česnek a opékejte asi 1 minutu. Přihoďte šalvěj, přilijte citronovou šťávu a míchejte další minutu, až šťáva trochu zhoustne.
4
Telecí řízečky saltimbocca podávejte s bramborovou kaší, fazolkami vařenými na páře a přelité šalvějovou omáčkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Kulinární jízda Evropou: 59 ověřených receptů(59 receptů)