Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jemný krém zdobený jahodami

Cukr do pudinku dejte podle chuti. Počítejte však s tím, že až do krému přimícháte tvaroh, na sladkosti něco ztratí.

Vydání: 2012/5
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Vaření 0:10
Pohár Francouzská

Ingredience

    • 500 ml smetany na vaření (12%)
    • 4–6 lžic tmavého třtinového cukru
    • 1 sáček vanilkového pudinkového prášku
    • dřeň z 1 vanilkového lusku
    • 250 g plnotučného tvarohu (ve vaničce)
    • 3 lžíce smetany ke šlehání (33%)
    • 250 g jahod, nakrájených na plátky

Příprava jídla

1 Ze smetany na vaření, třtinového cukru a vanilkového pudinkového prášku uvařte obvyklým způsobem hustý pudink a do ještě horkého zamíchejte vanilkovou dřeň. Nechte ho úplně vychladnout, během chladnutí občas promíchejte.

2 Tvaroh rozmíchejte se smetanou ke šlehání a našlehejte na krém. Do něj pak postupně zašlehejte i studený pudink. Hotový krém rozdělte do misek a obložte čerstvými jahodami.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jarní oběd jako z Francie

Jarní oběd jako z Francie

Polníčkový salát s vejci

Chřestový krém se smetanou

Králík na hořčici

REKLAMA

Přidat komentář