Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Šneci na houbovém kubovi

Hlavně v Praze bývali šneci tradičním štědrovečerním obědem. V téhle verzi se městský zvyk doplňuje s lidovou tradicí – nefalšovaným jihočeským kubou!

Vydání: 2005/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT30M
Pečení 0:30
Francouzská

Ingredience

    • 2 hrsti sušených hub
    • 300 g krup
    • 3 lžíce sádla + trochu na vymazání pekáče
    • 1 cibuli
    • 1 lžíci kmínu
    • 3 stroužky česneku
    • sůl a pepř
    • 8 šneků (prodává například Makro a pražský obchod Fruit de France)
    • 4 skrojky citronu na pokapání

Příprava jídla

1. Předehřejte troubu na 200 stupňů, horkovzdušnou na 180. Houby přibližně deset minut povařte ve vodě. Mezitím do hrnce nasypejte kroupy s kmínem a v dostatečném množství vody je povařte doměkka. Rozpusťte sádlo a osmažte na něm cibuli pokrájenou nadrobno. Česnek utřete se solí a pepřem a smíchejte ho s osmaženou cibulí. Směs pak vmíchejte do krup. Na závěr přidejte uvařené houby.

2. Základ na kubu vložte v přibližně třícentimetrové vrstvě do vymaštěného pekáčku a pečte v předehřáté troubě deset minut.

3. Na předpečeného kubu poskládejte šneky. Zapékejte ještě deset minut. Podávejte zakápnuté citronem, případně s čerstvým pečivem. 
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bloody Mary ceviche

Grilované krevety se salátem a česnekovou kaší

Houby v kuchyni

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/05, str.23

Přidat komentář