Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vegetariánský boršč

Jednoduchý oběd či večeře, která hraje všemi barvami, je výživná a chutná!

Vydání: 2012/6
Autor:
Hodnocení:
25 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 20 minut
Vaření: 25 minut
P
Polévka

Ingredience

    • 6 brambor, oloupaných
    • 2 mrkve, očištěné
    • 2 červené řepy, oloupané
    • 1/2 malé kapusty (zelí)
    • 1 bobkový list
    • 3 hřebíčky
    • 3 kuličky nového koření
    • 5 lžic rajčatové šťávy
    • 1 lžíce cukru
    • šťáva z 1 citronu
    • 250 ml smetany ke šlehání
    • petrželka na posypání

    NA NOČKY

    • 4 lžíce hrubé mouky
    • sůl
    • 1 vejce

Příprava jídla

1 Dejte vařit 1,5 litru vody, osolte ji a vhoďte do ní nakrájené brambory, mrkev, červenou řepu a kapustu či zelí. Přidejte koření, zeleninu, rajčatovou šťávu a uvařte do poloměkka.

2 Smíchejte přísady na noky a lžičkou nebo přes pasírovač je tvarujte a zavařte do polévky. Pokud bude těsto příliš tuhé, zřeďte je trochou vody nebo mléka. Pokud nechcete, aby se od řepy obarvily, uvařte je zvlášť ve vroucí osolené vodě.

3 Polévku dochuťte cukrem, citronovou šťávou, solí a po chvilku vlijte smetanu. Nechte už jen prohřát a před podáváním Zeleninová polévka, která zasytí a nadchne celou rodinu polévku posypte nasekanou čerstvou petrželkou.

NĚCO NAVÍC
Recept máme z knihy Chytrá kuchařka hrníčková od Kájiny Šponarové. Autorka z vlastní zkušenosti doporučuje noky jako prostředek, jak přimět děti sníst prakticky jakoukoli zeleninovou polévku. A v ,Bazaru myšlenek‘ se dozvíte, jak na to vlastně přišla.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Stánin ‚skládací‘ boršč (čili lego polévka)

Boršč podle Katčiny maminky

REKLAMA

Přidat komentář