Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hančin slaný chlebíček s kari pastou a kuřetem

Jedno z nejpraktičtějších a nejchutnějších občerstvení, jaké známe. Chlebíčky totiž můžete obměňovat podle chuti a zkoušet nové a nové kombinace přísad. Recept nám prozradila Hanka Michopulu.
Vydání: 2012/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: na cca 6 chlebíšků
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 50 minut
P
Chléb a pečivo

Ingredience

    • 2 kuřecí nebo krůtí prsíčka (cca 300 g)
    • 4 vejce
    • 100 ml olivového oleje
    • 125 g bílého jogurtu
    • 1 lžíce zelené kari pasty
    • 1 lžička třtinového cukru
    • 1/2 lžičky soli a čerstvě mletý pepř
    • 250 ml polohrubé mouky

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Kuřecí prsíčka dejte na pařák do přiklopeného hrnce a vařte v páře 20 minut. Poté vyndejte a nakrájejte na menší kousky.

2 Nejdřív smíchejte všechny mokré suroviny: v míse prošlehejte metličkou vejce, přidejte jogurt, olivový olej, kari pastu, kuře, a dobře promíchejte. Osolte, oslaďte a opepřete. Nakonec přisypte prosátou mouku a vařečkou zpracujte dohromady.

3 Těsto přemístěte do formy na biskupský chlebíček s nepřilnavým povrchem anebo do formy, kterou jste předtím vymazali olejem a vysypali moukou (my jsme použili formičky na minichlebíčky; sáhnout můžete i po formě na muffiny) a dejte péct na 50 minut, dokud není chlebíček zlatavý a zkušební špejle zapíchnutá do středu těsta nevyjde zcela suchá. Po vytažení z trouby nechte nejprve chladnout 10 minut ve formě, pak teprve vyklopte na mřížku.

HANČINY TIPY:
Kombinaci kari-kuře můžete libovolně měnit za: pesto-sušená rajčata-feta nebo oříšky-kozí sýr-cuketa nebo třeba kopr-losos. Já nejradši napeču více druhů, které pak hosti bodují a srovnávají. Ovšem chlebíček s trochu pálivým kari se rozhodně nejlépe zapíjí!
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sekaná Franty Kšány

Vaškův guláš z trouby

Milčin slavnostní dort

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Nenadchne ani neurazí. Dělala jsem varianty kari - kuřecí maso a sušená rajčata - bylinky - balkánský sýr. Těsto je tuhé, chuť dodávají výrazné přísady. Chtělo by to možná kynuté těsto

Přidat komentář