Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládovo-oříškový chlebíček
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 12
Do 20 minut Snadné Na 10-12 plátků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4683 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 297 g
Tuky 356 g
Vláknina 68 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Opravdu vynikající záležitost! Doporučujeme podávat s čerstvým ovocem – například nektarinkami, slívami či hruškami – nebo se zmrzlinou.

Suroviny

máslo 100 g
tmavá čokoláda 400 g
skořice ½ ČL
sušenky 200 g
lze nahradit piškoty, nalámané na kousky
para ořechy 100 g
nahrubo nasekané
lze nahradit moučkovým cukrem, k posypání

Postup

1

Formu na biskupský chlebíček o objemu 900 ml vyložte dvojitou vrstvou fólie na potraviny. Máslo, nalámanou čokoládu a cukr dvě až tři minuty rozehřívejte v mikrovlnné troubě nastavené na střední výkon. Rozpustit ji můžete i klasicky ve vodní lázni. Do čokolády vmíchejte skořici, nalámané sušenky a ořechy.

2

Směs vlijte do připravené formy, uhlaďte povrch a nechte aspoň dvě hodiny tuhnout v chladničce. Vyklopte na talíř, stáhněte fólii, poprašte moučkovým cukrem nebo kokosem a krájejte na tenké plátky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Komentáře

17.02.2018 14:18

Dobrý den, můžete mi, prosím, poradit jaké sušenky na tento recept použít?

19.02.2018 09:19

Dobrý den, paní Kůrková,
sušenky určitě zvolte podle vlastní chuti - jen bychom volili světlé, protože kakaové/čokoládové by tak hezky nevynikly a neutvořily by pěknou mozaiku. Můžete použít i piškoty.

Krásný den, redakce Apetitu

Apetit magazín