Opravdu vynikající záležitost! Doporučujeme podávat s čerstvým ovocem – například nektarinkami, slívami či hruškami – nebo se zmrzlinou.
Suroviny
máslo
100
g
tmavá čokoláda
400
g
krupicový cukr
50
g
skořice
½
ČL
sušenky
200
g
lze nahradit piškoty, nalámané na kousky
para ořechy
100
g
nahrubo nasekané
lze nahradit moučkovým cukrem, k posypání
Postup
1
Formu na biskupský chlebíček o objemu 900 ml vyložte dvojitou vrstvou fólie na potraviny. Máslo, nalámanou čokoládu a cukr dvě až tři minuty rozehřívejte v mikrovlnné troubě nastavené na střední výkon. Rozpustit ji můžete i klasicky ve vodní lázni. Do čokolády vmíchejte skořici, nalámané sušenky a ořechy.
2
Směs vlijte do připravené formy, uhlaďte povrch a nechte aspoň dvě hodiny tuhnout v chladničce. Vyklopte na talíř, stáhněte fólii, poprašte moučkovým cukrem nebo kokosem a krájejte na tenké plátky.
Komentáře
Dobrý den, můžete mi, prosím, poradit jaké sušenky na tento recept použít?
Dobrý den, paní Kůrková,
sušenky určitě zvolte podle vlastní chuti - jen bychom volili světlé, protože kakaové/čokoládové by tak hezky nevynikly a neutvořily by pěknou mozaiku. Můžete použít i piškoty.
Krásný den, redakce Apetitu