0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládovo-oříškový chlebíček
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4 / 5. Počet hodnocení: 9
Do 20 minut Snadné Na 10-12 plátků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4683 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 297 g
Tuky 356 g
Vláknina 68 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Opravdu vynikající záležitost! Doporučujeme podávat s čerstvým ovocem – například nektarinkami, slívami či hruškami – nebo se zmrzlinou.

Suroviny

máslo 100 g
tmavá čokoláda 400 g
krupicový cukr 50 g
skořice 0.5 ČL
sušenky 200 g
lze nahradit piškoty, nalámané na kousky
para ořechy 100 g
nahrubo nasekané
kokos
lze nahradit moučkovým cukrem, k posypání

1 Formu na biskupský chlebíček o objemu 900 ml vyložte dvojitou vrstvou fólie na potraviny. Máslo, nalámanou čokoládu a cukr dvě až tři minuty rozehřívejte v mikrovlnné troubě nastavené na střední výkon. Rozpustit ji můžete i klasicky ve vodní lázni. Do čokolády vmíchejte skořici, nalámané sušenky a ořechy.

2 Směs vlijte do připravené formy, uhlaďte povrch a nechte aspoň dvě hodiny tuhnout v chladničce. Vyklopte na talíř, stáhněte fólii, poprašte moučkovým cukrem nebo kokosem a krájejte na tenké plátky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Komentáře

Martina Kojzarová

Dobrý den, paní Kůrková,
sušenky určitě zvolte podle vlastní chuti - jen bychom volili světlé, protože kakaové/čokoládové by tak hezky nevynikly a neutvořily by pěknou mozaiku. Můžete použít i piškoty.

Krásný den, redakce Apetitu

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit