Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zelený salát s jablky, pancettou a krutony

Křehké salátové listy, vypečená pancetta a zálivka z javorového sirupu podle receptu redaktorky Dany nadchnou i odpůrce ,zeleného lupení‘.

Vydání: 2012/7
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Opékání 0:10
Salát Středomořská

Ingredience

    • 100 g rukoly
    • 1 římský salát
    • 100 g polníčku
    • 1 salát lolo biondo
    • 1 velké zelené nebo žluté jablko
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • 100 g pancetty, nakrájené na plátky
    • 1 malá bageta, nakrájená na plátky či kostky

    NA ZÁLIVKU

    • 2 lžíce javorového sirupu nebo medu
    • 3 lžíce jablečného octa
    • 1 lžička dijonské hořčice
    • 5 lžic panenského olivového oleje
    • sůl a čerstvě drcený pepř

Příprava jídla

1 V misce prošlehejte všechny suroviny na zálivku. Omyjte a osušte listy salátů a listy římského salátu překrojte a vše dejte do mísy. Jablko rozpulte, vykrojte jádřinec, nakrájejte na tenké plátky a promíchejte s citronovou šťávou.

2 Plátky slaniny překrojte, opečte v pánvi dokřupava a opečené plátky vyjměte a odložte stranou. Ve výpeku ze slaniny opečte dokřupava nakrájenou bagetu. K salátu přidejte jablka, slaninu, krutony a vše lehce prohoďte. Podávejte zakápnuté zálivkou.

 

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář