Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tvarohové knedlíčky v perníku s blumami

Šéfkuchař Titus Eliáš se přiznal, že těsto na knedlíčky ochutnává i syrové. Máme pro to pochopení, protože je opravdu výborné!

Vydání: 2012/8
Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Vaření 0:10
Česká

Ingredience

    • 250 g tučného měkkého tvarohu
    • 50 g krupicového cukru
    • 50 g másla, změklého
    • 1/2 plátku toustového chleba, bez kůrky, nakrájený na kostičky
    • 2 žloutky
    • 70 g hrubé mouky

    K PODÁVÁNÍ

    • 1/2 lžičky mleté skořice
    • 30 g perníku na strouhání
    • 70 g krupicového cukru
    • trocha másla
    • 200 g blum, omytých, vypeckovaných a pokrájených na čtvrtky

Příprava jídla

1 V mixéru rozmixujte toustový chléb. Přidejte tvaroh, máslo, cukr, mouku a žloutky. Vypracujte těsto a odložte ho na 1 hodinu do lednice. Z těsta tvarujte knedlíčky velikosti pingpongového míčku a vařte je ve vroucí vodě 5–7 minut.

2 Perník rozmixujte najemno. V kastrůlku rozpusťte trochu másla, vložte pokrájené blumy, posypte je cukrem a ochuťte skořicí. Duste, až se vyvaří šťáva, kterou blumy pustily. Uvařené knedlíčky obalte v perníku a přelijte dušenými blumami.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Paštika z kachních jater s řepou

Vývar z hovězí oháňky s kuřecími nočky

Jarní kuře & šťouchané brambory se špenátem

Česká kuchyně – sladká jídla

REKLAMA

Přidat komentář