Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zapečené vepřové na pivě s toustíky

Pochoutka z jednoho pekáče...

Vydání: 2012/11
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT1H50M
Pečení 1:50
Maso Česká

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 800 g vepřové plece, na 3cm kostky
    • 1 pórek, nakrájený na plátky
    • 2 stroužky česneku nakrájené nadrobno
    • 100 g anglické slaniny
    • 200 g žampionů, nakrájených na plátky
    • 1–2 lžíce hladké mouky
    • 2 bobkové listy a 4 snítky tymiánu
    • 375 ml světlého piva
    • 375 ml hovězího vývaru
    • 100 ml smetany ke šlehání

    NA TOUSTY

    • 1 bageta, den stará
    • hrubozrnná hořčice na pomazání
    • 100 g goudy nebo čedaru
    • hrst hladkolisté petrželky

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Na polovině rozpáleného oleje po částech zprudka opečte maso dohněda, každá dávka trvá asi 5 minut. Dejte do pekáčku.

2 Do uvolněného kastrolu přilijte zbylý olej a opékejte na něm pórek, česnek, slaninu a žampiony za stálého míchání asi 5 minut. Zaprašte moukou a míchejte ještě 1 minutu. Zalijte pivem a vývarem, rozmíchejte, přidejte bobkový list a tymián a přiveďte k varu. Vroucí omáčkou zalijte maso v pekáčku a dejte do trouby. Pečte 1,5 hodiny doměkka. Vyjměte bobkový list.

3 Plátky bagety potřete hořčicí a naklaďte je na maso tak, aby se trochu překrývaly. Posypte je sýrem a pečte dalších 20 minut. Ozdobte petrželkou a podávejte.

 

Párujte s pivem...

PŠENIČNÝ HEROLD
Pivo vaří Zámecký pivovar Herold v Březnici podle bavorských tradic. Lehké pivo s banánovou vůní je k jemnému zapečenému vepřovému ideální doprovod.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pečené fazole na pivě

Čokoládová bábovka s pivem

Pivní polévka s čedarem

Hotdogy s pivní cibulkou

Vepřová žebírka glazovaná pivem

Pivní delikatesy

REKLAMA

Přidat komentář