
Šalotky ve vinné omáčce
Skvělá příloha k masu
Vydání: 2012/12
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 300 ml kvalitního červeného vína
- 2 lžíce medu
- 1 snítka tymiánu
- 6 šalotek, oloupaných a rozpůlených
- 1 l hovězího vývaru
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 100 g másla, vychlazeného
Příprava jídla
1 Víno svařte v rendlíku na polovinu. Přidejte med, snítku tymiánu a šalotky a vařte na mírném plameni asi 15 minut, dokud šalotky nezměknou. Pak je vyjměte a dejte stranou.
2 Do tekutiny v rendlíku přilijte hovězí vývar a vařte, až vám zůstane zhruba 250 ml. Dochuťte solí a pepřem, vypněte a do omáčky zašlehejte kostičky vychlazeného másla – omáčka se tak zjemní a zahustí. Omáčku a šalotky podávejte k daňčím steakům.
Přidat komentář