Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Šalotky ve vinné omáčce

Skvělá příloha k masu

Vydání: 2012/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
Vaření: 20 minut
P
Středomořská

Ingredience

    • 300 ml kvalitního červeného vína
    • 2 lžíce medu
    • 1 snítka tymiánu
    • 6 šalotek, oloupaných a rozpůlených
    • 1 l hovězího vývaru
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 100 g másla, vychlazeného

Příprava jídla

1 Víno svařte v rendlíku na polovinu. Přidejte med, snítku tymiánu a šalotky a vařte na mírném plameni asi 15 minut, dokud šalotky nezměknou. Pak je vyjměte a dejte stranou.

2 Do tekutiny v rendlíku přilijte hovězí vývar a vařte, až vám zůstane zhruba 250 ml. Dochuťte solí a pepřem, vypněte a do omáčky zašlehejte kostičky vychlazeného másla – omáčka se tak zjemní a zahustí. Omáčku a šalotky podávejte k daňčím steakům.

Daňčí steak v jalovci a bylinkách

Daňčí maso je pravidelně k dostání v lepších supermarketech nebo je koupíte v prodejnách se zvěřinou. Stejným způsobem...

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Drůbeží paštika se želé z portského vína

Daňčí steak v jalovci a bylinkách

REKLAMA

Přidat komentář