Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Polévané donuty bez kynutí

Snadná varianta amerických donutů pro ty, kteří si na kynuté těsto netroufnou.
Vydání: 2013/2
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Smažení: 20 minut
P
Americká

Ingredience

    • 150 g krupicového cukru
    • 1 lžíce zakysané smetany
    • 2 vejce
    • 250 ml kefíru
    • 1/2 lžičky jedlé sody
    • 1/2 lžičky soli
    • 1/2 lžičky mleté skořice
    • 1/2 lžičky nastrouhaného muškátového
    • oříšku
    • 400 g hladké mouky + trocha navíc
    • olej na smažení

    NA POLEVU
    • 220 g moučkového cukru
    • cca 3 lžíce mléka

Příprava jídla

1 Krupicový cukr smíchejte se zakysanou smetanou. Přidejte rozšlehaná vejce a kefír. Sodu, sůl a koření prosejte se 150 g mouky a smíchejte s kefírovou směsí. Přisypte další mouku, aby bylo těsto tak pevné, aby se s ním dalo pracovat.

2 Na pomoučněném válu vyválejte centimetr tlustou placku, vykrájejte z ní 7cm kolečka a z jejich středů vypíchněte kolečka o průměru 3–4 cm. Rozehřejte větší množství oleje na 180 °C. Donuty (případně i vykrojené středy; těsto je těžké a bohužel se nehodí na přípravu velkých koblih) smažte po dávkách, 1–2 minuty z každé strany, dozlatova. Osušte na papírových utěrkách.

3 Na polevu smíchejte moučkový cukr s takovým množstvím mléka, aby vznikla řídká poleva. Donuty nechte vychladnout, namočte do polevy a nechte ji zatuhnout.

NĚCO NAVÍC

Do tvaru donutů lze samozřejmě vykrajovat i těsto na skořicové vločky, ale doporučujeme vyzkoušet tenhle nekynutý recept. Koblihy ale z tohoto těsta nezkoušejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vídeňské masopustní koblihy

Skořicové vločky

Koblihy s ricottovou náplní

Bramborové kuličky s rozehřátou čokoládou

Koblihy a spol.

REKLAMA

Přidat komentář