Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Hovězí pečeně s hořčično-křenovou šťávou

Popis receptu: 
Pečení 4 hodiny
Autor: Alžběta Slezáková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    1,2 kg hovězí hrudí 2 lžíce olivového oleje 250 ml drůbežího vývaru 250 ml suchého bílého vína 2 lžíce rajského protlaku 2 mrkve, rozpůlené 1 cibule, nakrájené na čtvrtky 3 stroužky česneku, rozmáčknutý 3 snítky tymiánu 1 bobkový list 3 kuličky nového koření 2 lžičky hladké mouky 2 lžíce brandy 1 lžička nakládaného křenu 1 lžička hrubozrnné hořčice 150g husté zakysané smetany (30%) bramborová kaše k podávání

Příprava jídla

Troubu předehřejeme na 120°C. Maso potřeme olivový olejem, osolíme a opepříme. Rozpálíme na sporáku kastrol vhodný do trouby a maso v něm opečeme do červena po každé straně 3-5 minut. Vyjmeme a dáme stranou. Do kastrolu vlijeme vývar, víno a protlak a přivedeme k varu. Vrátíme maso, polijeme ho z každé strany. Přidáme mrkev, cibuli, česnek, tymián, bobkový list a nové koření. Přiklopíme, a pečeme zhruba 4 hodiny až bude maso pěkně měkké. Občas zkontrolujeme a maso dle potřeby obrátíme nebo podlijeme.Upečené maso přendáme na prkénko a přikryjeme alobalem, aby zůstalo teplé. Šťávu přecedíme a sebereme tuk z povrchu.V misce v malém množství vody rozšleháme mouku a vmícháme do omáčky. Provaříme 10-15 minut. Zašleháme do šťávy brandy, křen a hořčici a vaříme ještě 5 minut. Vmícháme zakysanou smetanu a už jen prohřejeme. Maso nakrájíme na tenké plátky přelijeme šťávou a podáváme s kaší.
REKLAMA

Přidat komentář