Hovězí pečeně s hořčično-křenovou šťávou

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Hovězí pečeně s hořčično-křenovou šťávou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

hrudí 1.2 kg
olivový olej 2 PL
vývar kuřecí 250 ml
víno bílé 250 ml
suché
rajčatový protlak 2 PL
mrkev 2 ks
cibule 1
nakrájená na čtvrtky
česnek 3
tymián 3
rozmáčknutý
bobkový list 1 ks
nové koření 3
mouka pšeničná hladká 2 PL
brandy 2 PL
křen 1 PL
nakládaný
hořčice hrubozrnná 1 PL
zakysaná smetana 150 g
hustá, 30%
bramborová kaše
Troubu předehřejeme na 120°C. Maso potřeme olivový olejem, osolíme a opepříme. Rozpálíme na sporáku kastrol vhodný do trouby a maso v něm opečeme do červena po každé straně 3-5 minut. Vyjmeme a dáme stranou. Do kastrolu vlijeme vývar, víno a protlak a přivedeme k varu. Vrátíme maso, polijeme ho z každé strany. Přidáme mrkev, cibuli, česnek, tymián, bobkový list a nové koření. Přiklopíme, a pečeme zhruba 4 hodiny až bude maso pěkně měkké. Občas zkontrolujeme a maso dle potřeby obrátíme nebo podlijeme.Upečené maso přendáme na prkénko a přikryjeme alobalem, aby zůstalo teplé. Šťávu přecedíme a sebereme tuk z povrchu.V misce v malém množství vody rozšleháme mouku a vmícháme do omáčky. Provaříme 10-15 minut. Zašleháme do šťávy brandy, křen a hořčici a vaříme ještě 5 minut. Vmícháme zakysanou smetanu a už jen prohřejeme. Maso nakrájíme na tenké plátky přelijeme šťávou a podáváme s kaší.
Autor: fuficek

Obchod Apetit