Suroviny
Postup
Troubu předehřejeme na 120°C.
Maso potřeme olivový olejem, osolíme a opepříme. Rozpálíme na sporáku kastrol vhodný do trouby a maso v něm opečeme do červena po každé straně 3-5 minut. Vyjmeme a dáme stranou.
Do kastrolu vlijeme vývar, víno a protlak a přivedeme k varu. Vrátíme maso, polijeme ho z každé strany. Přidáme mrkev, cibuli, česnek, tymián, bobkový list a nové koření.
Přiklopíme, a pečeme zhruba 4 hodiny až bude maso pěkně měkké. Občas zkontrolujeme a maso dle potřeby obrátíme nebo podlijeme.
Upečené maso přendáme na prkénko a přikryjeme alobalem, aby zůstalo teplé.
Šťávu přecedíme a sebereme tuk z povrchu.
V misce v malém množství vody rozšleháme mouku a vmícháme do omáčky. Provaříme 10-15 minut. Zašleháme do šťávy brandy, křen a hořčici a vaříme ještě 5 minut. Vmícháme zakysanou smetanu a už jen prohřejeme.
Maso nakrájíme na tenké plátky přelijeme šťávou a podáváme s kaší.
Foto ilustrační, zdroj: PXhere.com