0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hovězí pečeně s hořčično-křenovou šťávou

Hovězí pečeně s hořčično-křenovou šťávou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6077 kcal
Bílkoviny 352 g
Sacharidy 588 g
Tuky 221 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

hrudí 1,2 kg
olivový olej 2 PL
vývar kuřecí 250 ml
suché
rajčatový protlak 2 PL
mrkev 2 ks
cibule 1
nakrájená na čtvrtky
česnek 3
tymián 3
rozmáčknutý
bobkový list 1 ks
nové koření 3
mouka pšeničná hladká 2 PL
křen 1 PL
nakládaný
hořčice hrubozrnná 1 PL
hustá, 30%
bramborová kaše

Postup

1

Troubu předehřejeme na 120°C.

2

Maso potřeme olivový olejem, osolíme a opepříme. Rozpálíme na sporáku kastrol vhodný do trouby a maso v něm opečeme do červena po každé straně 3-5 minut. Vyjmeme a dáme stranou.

3

Do kastrolu vlijeme vývar, víno a protlak a přivedeme k varu. Vrátíme maso, polijeme ho z každé strany. Přidáme mrkev, cibuli, česnek, tymián, bobkový list a nové koření.

4

Přiklopíme, a pečeme zhruba 4 hodiny až bude maso pěkně měkké. Občas zkontrolujeme a maso dle potřeby obrátíme nebo podlijeme.

5

Upečené maso přendáme na prkénko a přikryjeme alobalem, aby zůstalo teplé.

6

Šťávu přecedíme a sebereme tuk z povrchu.

7

V misce v malém množství vody rozšleháme mouku a vmícháme do omáčky. Provaříme 10-15 minut. Zašleháme do šťávy brandy, křen a hořčici a vaříme ještě 5 minut. Vmícháme zakysanou smetanu a už jen prohřejeme.

8

Maso nakrájíme na tenké plátky přelijeme šťávou a podáváme s kaší.

Foto ilustrační, zdroj: PXhere.com

 
Autor: fuficek

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč