0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hovězí pečeně s hořčično-křenovou šťávou

Hovězí pečeně s hořčično-křenovou šťávou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6077 kcal
Bílkoviny 352 g
Sacharidy 588 g
Tuky 221 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

hrudí 1.2 kg
olivový olej 2 PL
vývar kuřecí 250 ml
víno bílé 250 ml
suché
rajčatový protlak 2 PL
mrkev 2 ks
cibule 1
nakrájená na čtvrtky
česnek 3
tymián 3
rozmáčknutý
bobkový list 1 ks
nové koření 3
mouka pšeničná hladká 2 PL
brandy 2 PL
křen 1 PL
nakládaný
hořčice hrubozrnná 1 PL
zakysaná smetana 150 g
hustá, 30%
bramborová kaše

Postup

1

Troubu předehřejeme na 120°C.

2

Maso potřeme olivový olejem, osolíme a opepříme. Rozpálíme na sporáku kastrol vhodný do trouby a maso v něm opečeme do červena po každé straně 3-5 minut. Vyjmeme a dáme stranou.

3

Do kastrolu vlijeme vývar, víno a protlak a přivedeme k varu. Vrátíme maso, polijeme ho z každé strany. Přidáme mrkev, cibuli, česnek, tymián, bobkový list a nové koření.

4

Přiklopíme, a pečeme zhruba 4 hodiny až bude maso pěkně měkké. Občas zkontrolujeme a maso dle potřeby obrátíme nebo podlijeme.

5

Upečené maso přendáme na prkénko a přikryjeme alobalem, aby zůstalo teplé.

6

Šťávu přecedíme a sebereme tuk z povrchu.

7

V misce v malém množství vody rozšleháme mouku a vmícháme do omáčky. Provaříme 10-15 minut. Zašleháme do šťávy brandy, křen a hořčici a vaříme ještě 5 minut. Vmícháme zakysanou smetanu a už jen prohřejeme.

8

Maso nakrájíme na tenké plátky přelijeme šťávou a podáváme s kaší.

Foto ilustrační, zdroj: PXhere.com

 
Autor: fuficek

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit