Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hovězí pečeně s hořčično-křenovou šťávou

Hovězí pečeně s hořčično-křenovou šťávou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6077 kcal
Bílkoviny 352 g
Sacharidy 588 g
Tuky 221 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

hrudí 1,2 kg
olivový olej 2 PL
vývar kuřecí 250 ml
suché
mrkev 2 ks
nakrájená na čtvrtky
tymián 3
rozmáčknutý
křen 1 PL
nakládaný
hořčice hrubozrnná 1 PL
hustá, 30%

Postup

1

Troubu předehřejeme na 120°C.

2

Maso potřeme olivový olejem, osolíme a opepříme. Rozpálíme na sporáku kastrol vhodný do trouby a maso v něm opečeme do červena po každé straně 3-5 minut. Vyjmeme a dáme stranou.

3

Do kastrolu vlijeme vývar, víno a protlak a přivedeme k varu. Vrátíme maso, polijeme ho z každé strany. Přidáme mrkev, cibuli, česnek, tymián, bobkový list a nové koření.

4

Přiklopíme, a pečeme zhruba 4 hodiny až bude maso pěkně měkké. Občas zkontrolujeme a maso dle potřeby obrátíme nebo podlijeme.

5

Upečené maso přendáme na prkénko a přikryjeme alobalem, aby zůstalo teplé.

6

Šťávu přecedíme a sebereme tuk z povrchu.

7

V misce v malém množství vody rozšleháme mouku a vmícháme do omáčky. Provaříme 10-15 minut. Zašleháme do šťávy brandy, křen a hořčici a vaříme ještě 5 minut. Vmícháme zakysanou smetanu a už jen prohřejeme.

8

Maso nakrájíme na tenké plátky přelijeme šťávou a podáváme s kaší.

Foto ilustrační, zdroj: PXhere.com

 
Autor: fuficek

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...