Koláčky s tvarohem a povidly

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Koláčky s tvarohem a povidly

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

Na těsto
mouka pšeničná polohrubá 400 g
pšeničná
žloutek 2 ks
máslo 1 PL
rozpuštěné
mléko 250 ml
droždí 20 g
cukr 100 g
sůl
citronová kůra 1 PL
vejce 1 ks
na potření
mouka špetka
na vál
tuk
na vymazání
švestková povidla 1 bal
Náplň
tvaroh měkký 250 g
moučkový cukr 3 PL
žloutek 1 ks
máslo 0.5 PL
vanilkový cukr 1
Z části vlažného mléka, lžíce cukru, lžíce mouky a droždí umíchejte kvásek a nechte ho vzejít. Zbytek mouky prosejte do mísy, přidejte zbylý cukr, sůl, žloutky, máslo, zbytek mléka, citronovou kůru a vzešlý kvásek a vypracujte vláčné těsto. Přikryjte mísu čistou utěrkou a nechte těsto asi 1 hodinu kynout. Utřete tvaroh s cukry, máslem a žloutkem dohladka. Vykynuté těsto přendejte na pomoučený vál a rozdělte ho na stejně velké kousky. Z každého kousku utvořte placičku, zabalte do ní lžičku povidel a uzavřenou stranou položte na vymazaný plech. Bochánky skládejte dále od sebe a nechte ještě asi 20 minut kynout. Potom do každého udělejte lžící nebo pomoučeným vejcem důlek, do něj dejte trošku tvarohové náplně, potřete rozšlehaným vejcem a posypte drobenkou (nemusí se dávat). Plech vložte do trouby vyhřáté na 200°C, teplotu snižte na 180°C a koláčky upečte dorůžova. Nechte je vychladnout a jemně pocukrujte. Poznámka k receptu Povidla můžete vylepšit přimícháním trošky rumu, citronové kůry a nastrouhaného perníku
Autor: bellonia

Obchod Apetit