Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Koláčky s tvarohem a povidly

Popis receptu: 
http://www.chutastyl.cz/recepty/sladke/kolace-kolacky/kolacky-s-tvarohem... Výborné - chtěla na mě recept mamka i Ondrova máma
Autor: Lucie Hříbková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Dvojctihodné koláčky přidat foto 1 mouka pšeničná polohrubá 400 gramů žloutek 2 kusy máslo 1 lžíce (rozpuštěné) mléko 250 mililitrů droždí 20 gramů cukr 100 gramů sůl citronová kůra 1 lžička vejce 1 kus (na potření) mouka (na vál) tuk (na vymazání) povidla 1 balení (švestková) Na náplň: tvaroh měkký 250 gramů cukr moučkový 3 lžíce žloutek 1 kus máslo 0,5 lžic cukr vanilkový 1 balíček

Příprava jídla

Z části vlažného mléka, lžíce cukru, lžíce mouky a droždí umíchejte kvásek a nechte ho vzejít. Zbytek mouky prosejte do mísy, přidejte zbylý cukr, sůl, žloutky, máslo, zbytek mléka, citronovou kůru a vzešlý kvásek a vypracujte vláčné těsto. Přikryjte mísu čistou utěrkou a nechte těsto asi 1 hodinu kynout. Utřete tvaroh s cukry, máslem a žloutkem dohladka. Vykynuté těsto přendejte na pomoučený vál a rozdělte ho na stejně velké kousky. Z každého kousku utvořte placičku, zabalte do ní lžičku povidel a uzavřenou stranou položte na vymazaný plech. Bochánky skládejte dále od sebe a nechte ještě asi 20 minut kynout. Potom do každého udělejte lžící nebo pomoučeným vejcem důlek, do něj dejte trošku tvarohové náplně, potřete rozšlehaným vejcem a posypte drobenkou (nemusí se dávat). Plech vložte do trouby vyhřáté na 200°C, teplotu snižte na 180°C a koláčky upečte dorůžova. Nechte je vychladnout a jemně pocukrujte. Poznámka k receptu Povidla můžete vylepšit přimícháním trošky rumu, citronové kůry a nastrouhaného perníku
REKLAMA

Přidat komentář