
Medové semifreddo v griliášové oplatce
Název semifreddo by se dal přeložit jako ,polozmrzlina‘. Chutná v každé roční době!
Vydání: 2013/3
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: pro 12 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
+ mrazení
+ mrazení
P
Ingredience
- 140 g tekutého medu
- 600 ml smetany ke šlehání
- 50 g tmavé čokolády (aspoň 60 % kakaové hmoty)
- 50 g lískových oříšků, opražených a nasekaných nahrubo
- griliášová oplatka (nebo jiná oplatka) k podávání
Příprava jídla
1 V kastrůlku smíchejte med a 50 ml smetany a minutu zahřívejte. Sejměte a nechte vychladnout. Zbylou smetanu ušlehejte na šlehačku, přimíchejte medovou směs a pak čokoládu (rozpuštěnou či nastrouhanou nahrubo) a oříšky. Dejte do chlebíčkové formy (9 x 25 x 7 cm) vyložené fólií, uhlaďte a nechte přes noc v mrazáku.
2 Před podáváním formu se semifreddem na chvilku ponořte do horké vody a semifreddo vyklopte na servírovací talíř. Nahřátým nožem krájejte plátky a podávejte je mezi griliášovými oplatkami (recept).
2 Před podáváním formu se semifreddem na chvilku ponořte do horké vody a semifreddo vyklopte na servírovací talíř. Nahřátým nožem krájejte plátky a podávejte je mezi griliášovými oplatkami (recept).
Přidat komentář