Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Treska se slaninou, salátem a hráškem

Když budete jíst salát spařený, možná s údivem zjistíte, že se vám lépe tráví.

Vydání: 2013/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
Vaření: 12 minut
P
Středomořská

Ingredience

    • 2 lžičky slunečnicového nebo olivového oleje
    • 40 g gazdovské, anglické nebo jiné libovější slaniny, zbavené kůže a nakrájené nadrobno
    • 1 podlouhá šalotka nebo malá cibule, nakrájená na tenká kolečka
    • 1 stroužek česneku, drcený
    • 2 filetky z tresky, každý o hmotnosti asi 150 g
    • 150 g mraženého hrášku
    • 200 ml drůběžího vývarz
    • 2 saláty little gem nebo 2 srdíčka římského salátu, natrhané na kusy
    • 2 lžíce zakysané smetany
    • 2 silné krajíce celozrnného chleba nebo bílé pečivo k podávání
    • sůl a čerstvě drcený pepř

Příprava jídla

1 Ve středně velké nepřilnavé pánvi rozehřejte olej. Vsypte slaninu, šalotku nebo cibuli. Na mírném ohni opékejte za stálého míchání 2 minuty, ke konci přidejte česnek. Přesuňte na jednu stranu pánve.

2 Tresku osolte a opepřete. Opékejte ji 2 minuty a obraťte. Přidejte hrášek, přilijte vývar a přiveďte k mírnému varu. Na středním ohni 2 minuty vařte, pak přidejte salát a zakysanou smetanu. Ještě pár minut povařte, zeleninu přitom občas opatrně promíchejte (tak abyste při tom neporušili rybu). Treska by měla být hotová a salát zavadlý. Podávejte s chlebem nebo s bílým pečivem.

NĚCO NAVÍC
Obdobným způsobem můžete místo ryby připravit také kuřecí prsní řízky nakrájené na plátky.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Salát s jablky a kořeněnou jablečnou zálivkou

Ředkvičkový dip s opečeným chlebem pita

Salát s pošírovaným kuřetem

Špenátová polévka s kokosovým mlékem

Slaný koláč se třemi sýry a špenátem

30 receptů s rybami a mořskými plody

Přidat komentář