MRKOVÝ DORT neboli CARROT CAKE

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

MRKOVÝ DORT neboli CARROT CAKE

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

Těsto
vejce 4 ks
olej 1
cukr 1 hrnek
med 3 PL
vanilkový extrakt 2
mouka pšeničná polohrubá 2
jedlá soda 2
kypřicí prášek do pečiva 2
sůl 0.5
skořice 3
kakao 3 PL
mrkev 500 g
nastrouhaná
ořechy 150 g
nasekané nahrubo
vlašské ořechy 100 g
lískové oříšky 50 g
Krém
tvaroh měkký 500 g
smetana ke šlehání 1 kelímek
ztužovač 1 ks
máslo 100 g
cukr 4 PL
citron 1
potravinářské barvivo
Předehřejem si troubu na 150 stupňů............................... Do misky vložíme olej vajíčko a cukru a pořádně prošleháme. Poté přidáme med, vanilkový extrakt, mouku, sodu, kypřící prášek, sůl, skořici a kakao a pořádně prošleháme. Nakonec přidáme nastrouhanou mrkev a nasekané ořechy a stěrkou vmícháme............................... Pečeme cca 30 minut............................... Ušleháme si šlehačku, přidáme ztužovač šlehačky a ještě prošleháme. Dáme do lednice............................... V další misce prošleháme změklé máslo s cukrem a přidáme tvaroh a citron. Nakonec vmícháme opatrně šlehačku............................... Tento krém si rozdělíme na tři částku, dvě skoro půl na půl a tak dvě lžíce do třetí mističky a probarvíme barvivem. Oranžová, bílá velká porce, zelená malá porce............................... Jakmile se nám korpus upeče, tak ho necháme důkladně vychladnout............................... Korpus rozdělíme na dvě části. Na spodní část korpusu namažeme oranžový krém a dáme do lednice zatuhnout............................... Na vrchní část korpusu namažeme bílý krém a vytvarujeme krémem mrkvec a nazdobíme dále dle své fantazie a vložíme také do lednice. Cca na 3-5 hodin............................... (předejdeme tak tomu, že nám oranžový krém bude po stranách vytékat) Pak položíme na sebe obě části a dáme opět do lednice. Nejlepší je však druhý den............................... Vlhkost z krému se vsákne do korpusu a dort je krásně vláčný. Díky mrkvi vydrží vláčný i několik dní. Pokud se tedy nesní :)
Autor: katesmooth

Obchod Apetit