Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

MRKOVÝ DORT neboli CARROT CAKE

Popis receptu: 
Autor: Smoothie - SmoothCooking.blog.cz
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    Těsto (na dortovou formu o průměru 28 cm nebo menší plech): ◦4 vejce v celku ◦1 a 1/4 hrnku oleje ◦1 hrnek cukru ◦3 lžíce medu ◦2 lžičky vanilkového extraktu ◦2 hrnky polohrubé mouky ◦2 lžičky sody ◦2 lžičky kypřícího prášku na pečení ◦1/2 lžičky soli ◦3 lžičky skořice ◦3 lžíce kakaa ◦500 g nastrouhané mrkve ◦150 g nahroubo nasekaných vlašských ořechů (dělala jsem i z 100 g vlašské/50 g lískové).............................. Krém: ◦500 g měkkého tvarohu ◦1 kelímek smetany ke šlehání 31% ◦ztužovač šlehačky ◦100 g másla ◦4 lžíce cukru (+ dle chuti) ◦1 lžička citronu (aby nepopraskala poleva) ◦+ potravinářské barvivo

Příprava jídla

Předehřejem si troubu na 150 stupňů............................... Do misky vložíme olej vajíčko a cukru a pořádně prošleháme. Poté přidáme med, vanilkový extrakt, mouku, sodu, kypřící prášek, sůl, skořici a kakao a pořádně prošleháme. Nakonec přidáme nastrouhanou mrkev a nasekané ořechy a stěrkou vmícháme............................... Pečeme cca 30 minut............................... Ušleháme si šlehačku, přidáme ztužovač šlehačky a ještě prošleháme. Dáme do lednice............................... V další misce prošleháme změklé máslo s cukrem a přidáme tvaroh a citron. Nakonec vmícháme opatrně šlehačku............................... Tento krém si rozdělíme na tři částku, dvě skoro půl na půl a tak dvě lžíce do třetí mističky a probarvíme barvivem. Oranžová, bílá velká porce, zelená malá porce............................... Jakmile se nám korpus upeče, tak ho necháme důkladně vychladnout............................... Korpus rozdělíme na dvě části. Na spodní část korpusu namažeme oranžový krém a dáme do lednice zatuhnout............................... Na vrchní část korpusu namažeme bílý krém a vytvarujeme krémem mrkvec a nazdobíme dále dle své fantazie a vložíme také do lednice. Cca na 3-5 hodin............................... (předejdeme tak tomu, že nám oranžový krém bude po stranách vytékat) Pak položíme na sebe obě části a dáme opět do lednice. Nejlepší je však druhý den............................... Vlhkost z krému se vsákne do korpusu a dort je krásně vláčný. Díky mrkvi vydrží vláčný i několik dní. Pokud se tedy nesní :)
REKLAMA

Přidat komentář