Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Blanquette z jesetera se sezonní zeleninou

Jak připravit rybu zdravě, a přitom chutně? Udělejte k ní zeleninu a omáčku nezahuštěnou moukou.

Vydání: 2013/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Pro 1 osobu
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 15 minut
PT30M
Příprava 0:30
Francouzská

Ingredience

    • 2 žloutky
    • 50 ml smetany na vaření
    • citronová šťáva a kůra na dochucení
    • špetka muškátového květu nebo oříšku
    • filet jesetera bez kůže (1 porce à 150g)
    • 1 mrkev, očištěná
    • 1 stonek řapíkatého celeru
    • 1 pórek, propláchnutý
    • 1 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 5 žampionů, opečených na pánvi
    • 5 malých brambor, uvařených

Příprava jídla

1 V míse prošlehejte žloutky se smetanou. Ochuťte muškátovým květem a citronovou šťávou a kůrou (nešetřete!).

2 Mrkev, celer a pórek zalijte vodou a povařte (do vývaru můžete také přidat rybí kosti – získáte tak ještě silnější rybí chuť). Zlehka osolte a nechte pod pokličkou vychladnout.

3 Jesetera nakrájejte na plátky, osolte a opepřete a opečte v pánvi na oleji, aby získal barvu. Pak odložte stranou. Pánev pak vytřete papírovou utěrkou. Přes jemný cedník přilijte do pánve několik lžic zeleninového vývaru, zredukujte ho a za stálého míchání zahustěte žloutky se smetanou a muškátovým květem. Odstavte mimo oheň, vejce se smetanou se nesmí vařit! Stále míchejte.

4 Na závěr přidejte do omáčky ještě kapku citronové šťávy, jesetera, nakrájenou vařenou zeleninu z vývaru, uvařené brambory a opečené žampiony. Osolte, opepřete, posypte petrželkou a podávejte.

NĚCO NAVÍC



1. Ze všeho nejdřív vyšlehejte žloutky se smetanou v krémovou omáčku.

2. V pánvi na rozpáleném oleji opečte plátky ryby, aby získaly barvu. Pak pánev vytřete papírovou utěrkou.

3. Na úplný závěr přidejte do pánve k omáčce a k sezonní zelenině kousky opečené ryby a vše prohřejte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Fish & chips

Dobrodružství v kuchyni: jeseter

Carpaccio z jesetera s citronovým dresinkem a kaviárem

REKLAMA

Přidat komentář