Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Balkánská polévka se zeleninou
Balkánská polévka se zeleninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Balkánská polévka se zeleninou

5/5 Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 885 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 98 g
Tuky 32 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polévková obměna oblíbeného salátu

Suroviny

olivový olej 2 PL
česnek 1 stroužek
vývar 750 ml
ledový salát 4 lístky
ředkvičky 8 ks
podle chuti

Postup

1

V hrnci na 2 lžících olivového oleje opékejte 2 minuty 1 cibuli, nadrobno , stroužek česneku, prolisovaný, a 1 chilli papričku, bez semínek, pokrájenou.

2

Zalijte 750 ml vývaru a vařte 5 minut.

3

Pokrájejte 4 listy ledového salátu, 8 ředkviček na nudličky, 1 červenou papriku a 2 rajčata na kostičky a rozdělte je do misek. Zalijte vroucím vývarem a ihned podávejte se strouhaným balkánským sýrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...