0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Balkánská polévka se zeleninou

Balkánská polévka se zeleninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Balkánská polévka se zeleninou

5 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 885 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 98 g
Tuky 32 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polévková obměna oblíbeného salátu

Suroviny

olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
česnek 1 stroužek
chilli paprička 1 ks
vývar 750 ml
ledový salát 4 lístky
ředkvičky 8 ks
paprika červená 1 ks
rajče 2 ks
balkánský sýr
podle chuti

1V hrnci na 2 lžících olivového oleje opékejte 2 minuty 1 cibuli, nadrobno , stroužek česneku, prolisovaný, a 1 chilli papričku, bez semínek, pokrájenou.

2 Zalijte 750 ml vývaru a vařte 5 minut.

3 Pokrájejte 4 listy ledového salátu, 8 ředkviček na nudličky, 1 červenou papriku a 2 rajčata na kostičky a rozdělte je do misek. Zalijte vroucím vývarem a ihned podávejte se strouhaným balkánským sýrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit