Balkánská polévka se zeleninou

Balkánská polévka se zeleninou

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 948 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 106 g
Tuky 32 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polévková obměna oblíbeného salátu

Suroviny

olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
česnek 1 stroužek
chilli paprička 1 ks
vývar 750 ml
ledový salát 4
ředkvičky 8 ks
paprika červená 1 ks
rajčata 2 ks
balkánský sýr
podle chuti

V hrnci na 2 lžících olivového oleje opékejte 2 minuty 1 cibuli, nadrobno , stroužek česneku, prolisovaný, a 1 chilli papričku, bez semínek, pokrájenou. Zalijte 750 ml vývaru a vařte 5 minut. Pokrájejte 4 listy ledového salátu, 8 ředkviček na nudličky, 1 červenou papriku a 2 rajčata na kostičky a rozdělte je do misek. Zalijte vroucím vývarem a ihned podávejte se strouhaným balkánským sýrem.

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit