Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborový salát s rajčaty a mozzarellou

Sytější bramborová variace na známý italský salát caprese. Máte-li po ruce burratu (viz Něco navíc), neváhejte ji použít.

Vydání: 2013/5
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
+ chladnutí
PT20M
Vaření 0:20
Salát Středomořská

Ingredience

    • 1 kg salátových brambor, oloupaných
    • 300 g směsi rajčat (oválná, třešňová, žlutá), pokrájených
    • 100 g hnědých oliv
    • 1 lžíce kaparů
    • 400 g mozzarelly nebo burraty (viz Něco navíc)
    • bazalka na ozdobení
    • mořská sůl a čerstvě drcený pepř

    NA ZÁLIVKU

    • 2 lžíce bílého vinného octa
    • 1 lžička krupicového cukru
    • 1 šalotka, nakrájená nadrobno
    • 3 lžíce panenského olivového oleje
    • mořská sůl a čerstvě drcený pepř

     

     

Příprava jídla

1 Brambory dejte do hrnce, zalijte studenou vodou, osolte a zprudka přiveďte k varu. Vařte asi 20 minut doměkka. Slijte a nechte vychladnout.

2 Mezitím v misce dobře prošlehejte všechny přísady na zálivku.

3 Brambory nakrájejte na silné plátky a rozložte na servírovací talíř. Poklaďte rajčaty, olivami, kapary a mozzarellou nebo burratou. Pokapejte zálivkou a posypte bazalkou. Osolte a opepřete.

NĚCO NAVÍC
Burrata je druh mozzarelly s měkkým smetanovým středem (burro znamená máslo). Koupíte ji v obchodech s italskými specialitami, například La Bottega di Finestra (www.labottega.cz) nebo Casa Nostra (www.casanostra.cz).

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Salát z pečených brambor s prosciuttem a chřestem

Bramborový salát s koriandrovým pestem

Bramborový salát s lososem a křenem

Bramborový salát s vodnicí a wasabi

REKLAMA

Přidat komentář