Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vepřové špízy & jižanský bramborový salát

Maso a salát v dokonalé souhře...

Vydání: 2013/7
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do hodiny
+ marinování a chladnutí
PT6M
Maso Latinskoamerická

Ingredience

    • 800 g vepřové krkovice
    • 24 čerstvých bobkových listů
    • 60 ml červeného vinného octa
    • 2 lžíce medu
    • 4 stroužky česneku, drcené
    • 1 lžíce dijonské hořčice
    • 1 lžíce olivového oleje
    • mořská sůl a čerstvě drcený pepř

    NA ZÁLIVKU

    • 100 g zakysané smetany
    • 100 g majonézy
    • 60 ml panenského olivového oleje
    • 3 lžíce limetové šťávy
    • 1 stroužek česneku, drcený
    • 2 lžičky nasekaného čerstvého oregana
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř

    NA SALÁT

    • 60 ml rýžového octa
    • 1,6 kg salátových brambor (varný typ A)
    • 340 g konzerva sterilované kukuřice
    • 1 velká červená paprika, nakrájená na kostičky
    • 100 g strouhaného čedaru
    • 2 jarní cibulky, nakrájené na plátky
    • hrst nasekané hladkolisté petrželky

Příprava jídla

1 Nejdřív začněte připravovat bramborový salát. Prošlehejte přísady na zálivku a dejte stranou. Smíchejte ve velké míse ocet a 2 zarovnané lžičky soli, až se sůl rozpustí. Brambory uvařte v osolené vodě doměkka, trvá to asi 25 minut. Opatrně slijte a nechte trochu zchladnout. Potom je oloupejte a nakrájejte na kousky. Přidejte je do mísy k octu se solí a ještě teplé je opatrně promíchejte. Nechte vychladnout.

2 Na špízy nakrájejte krkovičku na kostky zhruba 2,5x2,5cm. Na marinádu prošlehejte ocet, med, česnek a hořčici. Maso osolte a opepřete a pak promíchejte s marinádou. Nechte 30 minut marinovat.

3 Do salátu přidejte slitou a okapanou kukuřici, papriku, čedar, jarní cibulku a petrželku, zalijte zálivkou a opatrně promíchejte. Podle potřeby osolte a opepřete. Uchovejte v chladničce do doby podávání.

4 Ochucené maso napíchejte na špízy střídavě s bobkovými listy. Grilujte asi 3 minuty po každé straně a podávejte s připraveným bramborovým salátem.

VENKU I DOMA

Špízy můžete stejně dobře opéct na troše oleje na pánvi se silným dnem nebo ještě lépe na pánvi grilovací. Pěkně je obracejte, aby se rovnoměrně opekly ze všech stran.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Grilované kuřecí paličky s lepkavou glazurou

Sýrový rozpečený chleba s jalapeños

REKLAMA

Přidat komentář