
Eintopf s uzeným a kapustou
Skvělý tip, jak si pochutnat na zdánlivě nevyužitelných zbytečcích ze spíže. Kapusta v téhle úpravě je přímo lahůdková!
Vydání: 2006/3
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 20 minut
Vaření: 20 minut
P
Ingredience
- 1 lžíci olivového oleje
- 2 cibule, oloupané a nakrájené najemno
- 1 mrkev, nakrájenou nadrobno
- 2 velké brambory, nakrájené na kostičky
- 50 g šunky nebo vařeného uzeného bez kůže a tuku, nakrájeného na kousky
- 1,2 l zeleninového vývaru (i z kostky)
- 50 g drobných těstovin nebo nalámaných špaget
- ½ hlávky kapusty, nakrájené na kousky
- sůl a pepř na dochucení
Příprava jídla
1. Ve větším hrnci osmahněte na oleji cibuli a mrkev, až změknou, ale nechytí barvu; trvá to tak pět minut. Přidejte brambory, maso i horký vývar, uveďte do varu, snižte plamen a povařte asi deset minut. Přisypte těstoviny a vařte ještě osm až deset minut – těstoviny by měly změknout a rozpadající se brambory zahustit polévku.
2. Přidejte kapustu a povařte minutu až dvě, aby zkřehla, ale zůstala zelená a svěží. Osolte, opepřete a jezte s čerstvým chlebem nebo pečivem.
Kouzelná přísada
Je bio! Zeleninový bujon Erntesegen, v Albiu za 37 Kč.
2. Přidejte kapustu a povařte minutu až dvě, aby zkřehla, ale zůstala zelená a svěží. Osolte, opepřete a jezte s čerstvým chlebem nebo pečivem.
Kouzelná přísada
Je bio! Zeleninový bujon Erntesegen, v Albiu za 37 Kč.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Patrika (neověřeno)
5. Leden 2007 14:06
Alena (neověřeno)
4. Září 2007 17:50