Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.6/5 Počet hodnocení: 25
Do 30 minut Snadné 10-12 koláčku

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1516 kcal
Bílkoviny 29 g
Sacharidy 128 g
Tuky 101 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pikantní kořeněné koláčky se sušenými rajčaty, oříšky, červeným pestem a chilli.

Suroviny

olivový olej 1 PL
na kolečka
kmín 1 ČL
drcený
malá, červená, bez semínek, nasekaná
sušená, nasekaná
petrželka 2 hrsti
sůl
pepř
rozválené, třeba od firmy Wewalka
2 PL
červené pesto např. od značky Sacia
piniové oříšky 1 PL

Postup

1

1 Na pánvi rozehřejte olivový olej a na něm osmahněte kolečka cibule, dokud krásně nezměknou. Posypte kmínem, přidejte chilli papričku a chvilku ještě opékejte. Zasypte petrželkou, sušenými rajčaty, osolte a opepřete.

2 Předehřejte troubu na 180 stupňů. Listové těsto rozložte na vál nebo na kuchyňskou linku. Skleničkou, jejíž průměr je o půl centimetru větší než formičky na muffiny, vykrajujte kolečka. Ta vložte do formy na muffiny - měl by vzniknout asi jeden centimetr vysoký košíček. Na dno každého košíčku pak dejte ½ lžičky pesta, rozmázněte ho obrácenou stranou lžičky, navrch dejte cibulovou směs a zasypte piniovými oříšky. Pečte v předehřáté troubě dozlatova.

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...