Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2135 kcal
Bílkoviny 43 g
Cukr 253 g
Tuky 103 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Ovesné vločky obsahují rozpustnou vlákninu, jež na sebe váže cholesterol a odvádí ho z těla. Oves je bohatý na bílkoviny, minerály (mangan, hořčík, zinek) a vitaminy skupiny B. Tyto vitaminy jsou důležité pro zvládání stresu a podporují činnost nervového systému. Speciální ovesné vločky mohou jíst i někteří celiaci.

Suroviny

mouka pšeničná celozrnná hladká 70 g
sůl 1 špetka
kypřicí prášek do pečiva 0.5 ČL
třtinový cukr 50 g
máslo 80 g
javorový sirup 2 PL
vejce 1 ks
velké
ovesné vločky 120 g
sušené ovoce 80 g
švestky, rozinky, meruňky, fíky, datle…
ořechy 20 g
pekanové, vlašské, mandle, lískové…
semínka 10 g
dýňová, slunečnicová, sezamová, lněná...

1 Předehřejte troubu na 170/150 °C a vyložte plech pečicím papírem. Promíchejte mouku se solí, práškem do pečiva a cukrem.

2 Rozpusťte máslo a přilijte k němu javorový sirup. Pak prošlehejte s vejcem. Přisypte ochucenou mouku, přidejte vločky a nasekané sušené ovoce, oříšky a semínka. Lžící spojte v lepivou hmotu.

3 Z těsta tvarujte kuličky, mírně je zploštěte a skládejte na plech (nebo sušenky tvarujte pomocí vykrajovátka či skleničky). Pečte 12–15 minut do zezlátnutí. Nechte zcela vychladnout na mřížce, podávejte nebo uložte do vzduchotěsné nádoby.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit