Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát z pečených brambor s prosciuttem a chřestem

Salát z pečených brambor s prosciuttem a chřestem

4.4/5 Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7222 kcal
Bílkoviny 692 g
Sacharidy 199 g
Tuky 444 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zálivka se sardelkami dodá pečeným bramborám a křupavé sušené šunce nezaměnitelnou chuť.

Suroviny

salátové, oloupané
prosciutto 12 plátků
olivový olej extra panenský 2 PL
podélně nakrájený na tenké plátky
salát 50 g
frisée
nastrouhaný
Na zálivku
česnek 1 stroužek
drcený
ančovičky (konzerva) 4 ks
nasekané nadrobno
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej extra panenský 60 ml

Postup

1

Troubu předehřejte na 220°C. Brambory dejte do hrnce, zalijte vodou, osolte a zprudka přiveďte k varu. Vařte asi 15–20 minut skoro doměkka. Slijte a nechte vychladnout.

2

Zatímco se brambory vaří, prošlehejte přísady na zálivku.

3

Vařené brambory nakrájejte podélně na čtvrtky a každý dílek obalte polovinou plátku prosciutta. Rozložte v jedné vrstvě na plech vyložený pečicím papírem, pokapejte olejem, osolte, opepřete a pečte 25–30 minut dozlatova; každých 10 minut obracejte.

4

Mezitím, co se pečou brambory, přiveďte k varu osolenou vodu, ponořte do ní chřest a vařte 1 minutu. Slijte, zchlaďte pod tekoucí studenou vodou a dejte stranou.

5

Upečené brambory rozložte na servírovací talíř, přidejte salát frisée, chřest a parmazán a pokapejte zálivkou. Ihned podávejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/5

Apetit magazín

AD
Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou
  • Jak na to

Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou

K teplým večerům patří zahradní párty a grilování, proto by vám neměl ujít jednoduchý recept na skvělý grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou, píše Romana Böhmová z blogu Na skok v kuchyni. Dá se připravit i jako rychlá...