Zálivka se sardelkami dodá pečeným bramborám a křupavé sušené šunce nezaměnitelnou chuť.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 220°C. Brambory dejte do hrnce, zalijte vodou, osolte a zprudka přiveďte k varu. Vařte asi 15–20 minut skoro doměkka. Slijte a nechte vychladnout.
Zatímco se brambory vaří, prošlehejte přísady na zálivku.
Vařené brambory nakrájejte podélně na čtvrtky a každý dílek obalte polovinou plátku prosciutta. Rozložte v jedné vrstvě na plech vyložený pečicím papírem, pokapejte olejem, osolte, opepřete a pečte 25–30 minut dozlatova; každých 10 minut obracejte.
Mezitím, co se pečou brambory, přiveďte k varu osolenou vodu, ponořte do ní chřest a vařte 1 minutu. Slijte, zchlaďte pod tekoucí studenou vodou a dejte stranou.
Upečené brambory rozložte na servírovací talíř, přidejte salát frisée, chřest a parmazán a pokapejte zálivkou. Ihned podávejte.