Salát z pečených brambor s prosciuttem a chřestem

Salát z pečených brambor s prosciuttem a chřestem

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (3)
Do 30 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6939 kcal
Bílkoviny 655 g
Sacharidy 196 g
Tuky 431 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zálivka se sardelkami dodá pečeným bramborám a křupavé sušené šunce nezaměnitelnou chuť.

Suroviny

brambory 1 kg
salátové, oloupané
prosciutto 12 plátků
olivový olej extra panenský 2 PL
chřest zelený 170 g
podélně nakrájený na tenké plátky
50 g
salát frisée
80 g
strouhaný parmazán
Na zálivku
citronová štáva 2 PL
česnek 1 stroužek
drcený
sardelky 4 ks
nasekané nadrobno
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej extra panenský 60 ml

1 Troubu předehřejte na 220°C. Brambory dejte do hrnce, zalijte vodou, osolte a zprudka přiveďte k varu. Vařte asi 15–20 minut skoro doměkka. Slijte a nechte vychladnout.

2 Zatímco se brambory vaří, prošlehejte přísady na zálivku.

3 Vařené brambory nakrájejte podélně na čtvrtky a každý dílek obalte polovinou plátku prosciutta. Rozložte v jedné vrstvě na plech vyložený pečicím papírem, pokapejte olejem, osolte, opepřete a pečte 25–30 minut dozlatova; každých 10 minut obracejte.

4 Mezitím, co se pečou brambory, přiveďte k varu osolenou vodu, ponořte do ní chřest a vařte 1 minutu. Slijte, zchlaďte pod tekoucí studenou vodou a dejte stranou.

5 Upečené brambory rozložte na servírovací talíř, přidejte salát frisée, chřest a parmazán a pokapejte zálivkou. Ihned podávejte.

Vše, co musíte vědět o chřestu:

Tajemství lahodného chřestu

Tajemství lahodného chřestu

Více

 

 

 

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit