Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Čím flambovat

Čím flambovat

Flambování není příliš častý způsob úpravy. Vyzkoušejte ho, a docílíte tak zajímavé chuti a nevšedního zážitku.  
26. 4. 2010 | Autor: redakce Apetitu

Nejčastěji se používají neutrální, nebo naopak aromatické destiláty s alespoň 40 % alkoholu (např. koňak). Při flambování sladkých jídel můžete použít bílý rum nebo ovocné destiláty či slivovici. Obecně platí, že se druh destilátu volí podle druhu pokrmu, aby se k němu chuťově hodil.

Alkohol zahřejte ještě před flambováním, na lžíci nebo v naběračce, lépe chytne a zvýrazní se aroma.

REKLAMA

Přidat komentář