Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

5 nápadů, jak využít švestková povidla

5 nápadů, jak využít švestková povidla
sdílet:

Čekají vás letos koše plné švestek? Máme pro vás recept na nejlepší povidla bez míchání a k tomu pět dobrot, do kterých je můžete použít.

Nejprve uvařte plný hrnec povidel. Podle našeho receptu pro vás bude jejich příprava naprosto bezpracná a jednoduchá:

  1. Hromadu švestek vypeckujete a dáte do hrnce.
  2. Zasypete cukrem, zalijete čtvrtlitrem octa a to je všechno.
  3. Povidla se na mírném ohni uvaří sama i bez míchání. Vyzkoušejte náš jednoduchý recept.
  4. Hotová horká povidla přemístěte z hrnce do sklenic a zavíčkujte. Sklenice obraťte dnem vzhůru a nechte vychladnout. Po otočení zpátky by měla víčka podtlakem přilnout. Alternativně můžete sklenice s povidly pro jistotu zavařit.

Tradičně se povidla připravovala bez cukru, ten byl totiž drahý a nedostupný. Naopak povidla, která se vařila na plotně i několik dní a připravovala se z nějrůznějších druhů ovoce jako švestky, hrušky, trnky, třešně, dokud se ze nich nevyvařila všechna voda, byla zdrojem cukru a energie na zimu.

Nejlepší náplň? Povidlová!

A co s povidly? Pokud je uchráníte před nenechavci, kterým nebude stačit jen hrnec k vylízání, můžete s nimi:

Povidla mohou být také skvělou surovinou do makové náplně. Dodají ji texturu, vláčnost a skvělou chuť. Hodí se do tradičních buchet, tak jako náplň do litého kynutého koláče na plech či do frgálů.

Související články

Autor: Jana Kopřivová

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč