Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

5 nápadů, jak využít švestková povidla: do náplní buchet i na omáčky

Švestková povidla
ZDROJ: Unsplash
sdílet:

Čekají vás letos koše plné švestek? Máme pro vás recept na nejlepší povidla bez míchání a k tomu pět dobrot, do kterých je můžete použít. 

Nejprve uvařte hrnec povidel. Podle našeho receptu pro vás bude jejich příprava naprosto bezpracná a jednoduchá:

  1. Šest kilogramů švestek vypeckujte a dejte do hrnce.
  2. Zasypejte je 1 kg cukru, zalijte čtvrtlitrem octa, přidejte 1 čajovou lžičku skořice a 100 ml rumu.
  3. Povidla se na mírném ohni uvaří sama i bez míchání. Vyzkoušejte náš jednoduchý povidlový recept.
  4. Hotová horká povidla přemístěte z hrnce do sklenic a zavíčkujte. Sklenice obraťte dnem vzhůru a nechte vychladnout. Po otočení zpátky by měla víčka podtlakem přilnout. Sklenice můžete pro jistotu zavařit.

S povidly můžete...

Povidla mohou být také skvělou surovinou do makové náplně. Dodají jí vláčnost a skvělou chuť. Hodí se do tradičních buchet i jako náplň do litého kynutého koláče na plech či do frgálů.

Skryt pre seznam

Související články

Autor: Jana Kopřivová

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...