Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Seznamte se s chorizem

Seznamte se s chorizem

Doma je chorizo na celém Pyrenejském poloostrově. Do jeho rodiny patří mnoho typů různě kořeněných vepřových klobásek.
13. 3. 2009 | Autor: redakce Apetitu

Například sušené červené chilli papričky přidávané do hrubě nasekaného masa dávají chorizu ostřejší chuť, uzená španělská paprika zase intenzivní uzený nádech.

Španělské tapas bary běžně servírují chorizo jako chuťovky – nakrájené na silnější kolečka, osmažené a ještě prskající. Člověk se tam kvůli nim rád vrací. Zas a znovu.

Když poprvé objevíte nevšední, odlišnou chuť choriza, pochopíte, proč je součástí tolika jídel, paellou počínaje a omeletou konče. Španělská kuchyně, to je chorizo!

Chorizo je perfektní přísadou do řady pokrmů:  pečeným masům, do těstovin, salátů, rýže nebo fazolí. S kouskem citronu může dobře zafungovat i jako malá chuťovka ,z grilu‘.

Uzená klobása, španělské chorizo, je podobná italským salámům. Oboje proto můžete v receptech libovolně zaměňovat.

Pečené, smažené, grilované: chorizo a recepty z něj patří k nejjednodušším na přípravu. Chce to jen ostrý nůž – a tepelnou úpravu, která z choriza uvolní neodolatelnou vůni.

REKLAMA

Přidat komentář