Například sušené červené chilli papričky přidávané do hrubě nasekaného masa dávají chorizu ostřejší chuť, uzená španělská paprika zase intenzivní uzený nádech.
Španělské tapas bary běžně servírují chorizo jako chuťovky – nakrájené na silnější kolečka, osmažené a ještě prskající. Člověk se tam kvůli nim rád vrací. Zas a znovu.
Když poprvé objevíte nevšední, odlišnou chuť choriza, pochopíte, proč je součástí tolika jídel, paellou počínaje a omeletou konče. Španělská kuchyně, to je chorizo!
Chorizo je perfektní přísadou do řady pokrmů: pečeným masům, do těstovin, salátů, rýže nebo fazolí. S kouskem citronu může dobře zafungovat i jako malá chuťovka ,z grilu‘.
Uzená klobása, španělské chorizo, je podobná italským salámům. Oboje proto můžete v receptech libovolně zaměňovat.
Pečené, smažené, grilované: chorizo a recepty z něj patří k nejjednodušším na přípravu. Chce to jen ostrý nůž – a tepelnou úpravu, která z choriza uvolní neodolatelnou vůni.
Přidat komentář