Čím promazat vánoční cukroví?

sdílet:
Krátce před Vánocemi se naše kuchyně zaplní líbeznou vůní nejrůznějších druhů cukroví. Pokud nenecháváte přípravy na poslední chvíli, máte už nejspíš z velké části napečeno. Zbývá poslední krok: vybrat suroviny na promazání cukroví, které mu dodají jedinečnou chuť. Máme pro vás pár tipů na nenáročná mazání, díky kterým se po cukroví doma jen zapráší.

Vánoční svátky bez pořádné porce cukroví si mnoho z nás nejspíš nedovede ani představit. Abyste dotáhli své pečení k dokonalosti, ozdobte cukroví pořádnou porcí krému nebo čokoládovou polevou. Pokud rádi experimentujete, můžete vyzkoušet méně obvyklé krémy, po kterých se budou moci vaši nejbližší utlouct. Čím cukroví promazat, abyste měli jistotu, že nešlápnete vedle?

5 efektních triků, jak zdobit cukroví

Více

Marmeláda, pomazánka… nebo džem?

Tradičnímu lineckému dodá marmeláda vynikající chuť. Možná ale váháte, po jaké marmeládě vlastně sáhnout. Možná vás překvapí, že podle platné evropské legislativy se opravdová marmeláda vyrábí výhradě z citrusových plodů (grepy, pomeranče apod.). Produkty s jahodou, malinovou a jinou příchutí, na které často nedáme dopustit, se obecně označují jako pomazánky (pokud obsahují alespoň 35 % ovoce, jedná se o klasický džem).

Právě pomerančová marmeláda je ideální, jestliže se chcete trochu odlišit. Pokud ale dáváte přednost osvědčené klasické, sáhněte třeba po meruňkové, jahodové nebo rybízové marmeládě.  A jestli se chcete vyhnout konzervantům, vyrobte si marmeládu z pohodlí domova. Uvidíte, že vaše linecké dostane úplně jinou chuť.

Džem či marmeláda doma a jednoduše

Více

Čokolády není nikdy dost

Čokoláda nás při pečení nikdy nezklame, je ale potřeba dodržet několik zásad. Čokoládovou polevu připravujeme z kvalitní tmavé čokolády, kterou necháme rozpustit ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. Abyste udrželi čokoládu krásně vláčnou, můžete ji postavit do misky se studenou vodou. Po namazání nechte cukroví odležet. Pokud byste jej totiž okamžitě přesunuli do chladu (třeba na balkon), může čokoláda kvůli výkyvu teplot popraskat a pokazit vám radost z napečených dobrot.

5 efektních triků, jak zdobit cukroví

Více

Netradiční krémy pro všechny mlsné jazýčky

Přemýšlíte, jak své cukroví ještě vylepšit? Po nadýchaných krémech se bude celá rodina oblizovat. Velké oblibě se těší máslový krém, který můžete zkombinovat s mnoha druhy cukroví. Hodí se také do slavnostního dortu. Pokud se vám ale zdá přece jen příliš všední, co takhle vyzkoušet krémy z tvarohu, kávy, kakaa nebo karamelu?

Pro pokročilé: Cukroví s krémem, které stojí za vyzkoušení

Více

Náročnější gurmáni si mohou připravit například krém tvarohu a koňaku. Vystačíte si s 300 g tvarohu, 2 dcl koňaku a 3 sáčky vanilkového cukru. Ingredience vložte do větší mísy a míchejte, dokud nebude směs úplně hladká. Krém je ideální například pro nepečené cukroví.

A pokud vaše děti nedají dopustit na lískooříškové krémy, můžete jim udělat radost a cukroví promazat oblíbenou Nutellou. Kdyby vám náhodou nějaké zbyla i po napečení cukroví, vaši malí mlsouni si na ní určitě rádi pochutnají jen tak.

Jak na to: vánoční polevy pro každé cukroví

Více

Související recepty

Související články

  • Tipy a triky

7 druhů cukroví, které se nepeče

NEPEČENÉ TIPY & TRIKY + ARAŠÍDY bývají obzvlášť ve vánoční době k dostání pražené neloupané, a tedy nesolené. Pokud je neseženete, odrolte viditelnou sůl a v cukroví si vychutnejte sladko-slaný kontrast. Příjemně vás překvapí! + K...
  • Novinky a zajímavosti

Jak upéct bezlepkové vánoční cukroví

Dodržovat bezlepkovou dietu, při které musí pacient zamezit příjmu potravy obsahující lepek, není snadné, ale na trhu dnes existuje řada surovin pro toto omezení. Sladkosti bez lepku však často bývají drahé a chuťově nic moc. A tak nezbývá...
  • Tipy a triky

5 základních těst na tradiční i originální vánoční cukroví

Linecké těsto na desítky způsobůKlasické linecké cukroví patří mezi ty jednodušší, avšak v jednoduchosti je krása. Připravuje se z mouky, moučkového a vanilkového cukru, vajec, citronové kůry a velkého množství másla. Uplatňujeme poměr...
Autor: Petr Šúth

Obchod Apetit