Vsadíme se, že ze stolu zmizí jako první! Doporučujeme vyrobit co nejmenší piškotky, aby se vám dobře jedly.
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Ke žloutku přidejte asi třetinu mouky a rozmíchejte. V druhé nádobě vyšlehejte bílky s cukrem na sníh. Obě hmoty spojte a zlehka vmíchejte zbytek mouky s pudinkovým práškem.
Plech vyložte pečicím papírem a pomocí sáčku s hladkou trubičkou na něj stříkejte piškotky. Pečte zhruba čtvrt hodiny. Nechte vychladnout a teprve pak sejměte pečicí papír.
Zatímco piškotky chladnou, připravte náplň a mléčnou hmotu. Začněte náplní: Z mléka, kávy, cukru a pudinkového prášku uvařte hustý krém. Za stálého míchání ho nechte zchladnout; pak směs rozšlehejte elektrickým robotem, přidejte Floru nebo Ramu a ještě krátce vyšlehejte na hladký krém. Mléčnou hmotu vyrobíte smícháním a zpracováním sušeného mléka, cukru, vody a tuku; výsledek by měl být tuhý a nelepivý. (Pokud se přichytává k podložce, podsypávejte hmotu moučkovým cukrem.)
Polovinu piškotků vydlabejte, naplňte pudinkovým krémem a slepujte s nevydlabanými piškoty. Hotové cukroví uložte do chladničky a mezitím rozválejte mléčnou hmotu na plát silný zhruba dva milimetry. Ten pak rozkrájejte na čtverečky, do každého zabalte slepený piškot a ,zakulaťte. Hotové plněné piškotky skládejte do papírových košíčků. Uchovejte v chladu.
Komentáře