Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Piškotky plněné pudinkovým krémem
Piškotky plněné pudinkovým krémem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Piškotky plněné pudinkovým krémem

3.8/5 Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Snadné 40 piškotů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3973 kcal
Bílkoviny 84 g
Sacharidy 538 g
Tuky 157 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vsadíme se, že ze stolu zmizí jako první! Doporučujeme vyrobit co nejmenší piškotky, aby se vám dobře jedly.

Suroviny

vanilkový
rozšlehaný
Na náplň
mléko 300 ml
odtučněné
vanilkový
káva instantní 1 PL
máslo 100 g
Na mléčnou hmotu
odtučněné
voda 4 PL

Postup

1

Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Ke žloutku přidejte asi třetinu mouky a rozmíchejte. V druhé nádobě vyšlehejte bílky s cukrem na sníh. Obě hmoty spojte a zlehka vmíchejte zbytek mouky s pudinkovým práškem.

2

Plech vyložte pečicím papírem a pomocí sáčku s hladkou trubičkou na něj stříkejte piškotky. Pečte zhruba čtvrt hodiny. Nechte vychladnout a teprve pak sejměte pečicí papír.

3

Zatímco piškotky chladnou, připravte náplň a mléčnou hmotu. Začněte náplní: Z mléka, kávy, cukru a pudinkového prášku uvařte hustý krém. Za stálého míchání ho nechte zchladnout; pak směs rozšlehejte elektrickým robotem, přidejte Floru nebo Ramu a ještě krátce vyšlehejte na hladký krém. Mléčnou hmotu vyrobíte smícháním a zpracováním sušeného mléka, cukru, vody a tuku; výsledek by měl být tuhý a nelepivý. (Pokud se přichytává k podložce, podsypávejte hmotu moučkovým cukrem.)

4

Polovinu piškotků vydlabejte, naplňte pudinkovým krémem a slepujte s nevydlabanými piškoty. Hotové cukroví uložte do chladničky a mezitím rozválejte mléčnou hmotu na plát silný zhruba dva milimetry. Ten pak rozkrájejte na čtverečky, do každého zabalte slepený piškot a ,zakulaťte. Hotové plněné piškotky skládejte do papírových košíčků. Uchovejte v chladu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/12

Komentáře

13.04.2008 17:03
špatně se zabaluje piškot do marcipánu a je velice těžké udělat to tak aby to vypadalo pěkně a navíc nechutnalo!
04.09.2007 15:11
Recept se nachází v č.12/05, str.89
19.12.2006 09:25
Cukroví je výborné, ale do bílé hmoty v žádném případě nedávejte Floru ligt, je příliš tekutá a nikdy se z ní nepodaří vytvořit "tuhou" hmotu. Druhý pokus (první s Florou skončil v koši) s máslem byl mnohem lepší. Do krému jsem taky pro jistotu zašlehala Heru, linie nelinie.
09.03.2008 16:42
Plně souhlasím, to se může rovnou přidat do hmoty voda a výsledek je ten samý. S to Florou je to dost "úlet"!

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč