0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Piškotky plněné pudinkovým krémem

Piškotky plněné pudinkovým krémem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Piškotky plněné pudinkovým krémem

3.3 / 5. Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Snadné 40 piškotů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3973 kcal
Bílkoviny 84 g
Sacharidy 538 g
Tuky 157 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vsadíme se, že ze stolu zmizí jako první! Doporučujeme vyrobit co nejmenší piškotky, aby se vám dobře jedly.

Suroviny

krupicový cukr 50 g
mouka pšeničná hladká 80 g
pudinkový prášek 20 g
vanilkový
žloutek 1 ks
rozšlehaný
Na náplň
mléko 300 ml
odtučněné
krupicový cukr 60 g
pudinkový prášek 1 bal
vanilkový
káva instantní 1 PL
máslo 100 g
Na mléčnou hmotu
sušené mléko 100 g
odtučněné
moučkový cukr 200 g
voda 4 PL
máslo 10 g

1 Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Ke žloutku přidejte asi třetinu mouky a rozmíchejte. V druhé nádobě vyšlehejte bílky s cukrem na sníh. Obě hmoty spojte a zlehka vmíchejte zbytek mouky s pudinkovým práškem.

2 Plech vyložte pečicím papírem a pomocí sáčku s hladkou trubičkou na něj stříkejte piškotky. Pečte zhruba čtvrt hodiny. Nechte vychladnout a teprve pak sejměte pečicí papír.

3 Zatímco piškotky chladnou, připravte náplň a mléčnou hmotu. Začněte náplní: Z mléka, kávy, cukru a pudinkového prášku uvařte hustý krém. Za stálého míchání ho nechte zchladnout; pak směs rozšlehejte elektrickým robotem, přidejte Floru nebo Ramu a ještě krátce vyšlehejte na hladký krém. Mléčnou hmotu vyrobíte smícháním a zpracováním sušeného mléka, cukru, vody a tuku; výsledek by měl být tuhý a nelepivý. (Pokud se přichytává k podložce, podsypávejte hmotu moučkovým cukrem.)

4 Polovinu piškotků vydlabejte, naplňte pudinkovým krémem a slepujte s nevydlabanými piškoty. Hotové cukroví uložte do chladničky a mezitím rozválejte mléčnou hmotu na plát silný zhruba dva milimetry. Ten pak rozkrájejte na čtverečky, do každého zabalte slepený piškot a ,zakulaťte‘. Hotové plněné piškotky skládejte do papírových košíčků. Uchovejte v chladu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/12

Komentáře

Anonym

Cukroví je výborné, ale do bílé hmoty v žádném případě nedávejte Floru ligt, je příliš tekutá a nikdy se z ní nepodaří vytvořit "tuhou" hmotu. Druhý pokus (první s Florou skončil v koši) s máslem byl mnohem lepší. Do krému jsem taky pro jistotu zašlehala Heru, linie nelinie.

Anonym

Plně souhlasím, to se může rovnou přidat do hmoty voda a výsledek je ten samý. S to Florou je to dost "úlet"!

Anonym

Recept se nachází v č.12/05, str.89

Anonym

špatně se zabaluje piškot do marcipánu a je velice těžké udělat to tak aby to vypadalo pěkně a navíc nechutnalo!

Apetit magazín

5 večeří, které vás nepošlou hned do postele
  • Jak na to

5 večeří, které vás nepošlou hned do postele

Po vánočním hodování míváme chuť na lehčí ale výživná jídla, v nichž nechybí dávka bílkovin. Ať už si dáte Asií inspirovanou polévku, dýňovou frittatu nebo krůtí karbanátky, po všem se budete cítit sytě, přitom lehce a fit! ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč