Piškotky plněné pudinkovým krémem

Piškotky plněné pudinkovým krémem

Hodnocení receptu
Průměr: 2.8 ()
Více než hodinu 40 piškotů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3150 kcal
Bílkoviny 84 g
Sacharidy 538 g
Tuky 66 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vsadíme se, že ze stolu zmizí jako první! Doporučujeme vyrobit co nejmenší piškotky, aby se vám dobře jedly.

Suroviny

krupicový cukr 50 g
mouka pšeničná hladká 80 g
pudinkový prášek 20 g
prášek
bílek 4 ks
žloutek 1 ks
rozšlehaný
Na náplň
mléko 300 ml
odtučněné
krupicový cukr 60 g
pudinkový prášek 1 bal
1 PL
instatní káva
100 g
Flora Light nebo Rama Linie
Na mléčnou hmotu
sušené mléko 100 g
odtučněné
moučkový cukr 200 g
voda 4 PL
10 g
Flora Light nebo Rama Linie
1. Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Ke žloutku přidejte asi třetinu mouky a rozmíchejte. V druhé nádobě vyšlehejte bílky s cukrem na sníh. Obě hmoty spojte a zlehka vmíchejte zbytek mouky s pudinkovým práškem.

2. Plech vyložte pečicím papírem a pomocí sáčku s hladkou trubičkou na něj stříkejte piškotky. Pečte zhruba čtvrt hodiny. Nechte vychladnout a teprve pak sejměte pečicí papír.

3. Zatímco piškotky chladnou, připravte náplň a mléčnou hmotu. Začněte náplní: Z mléka, kávy, cukru a pudinkového prášku uvařte hustý krém. Za stálého míchání ho nechte zchladnout; pak směs rozšlehejte elektrickým robotem, přidejte Floru nebo Ramu a ještě krátce vyšlehejte na hladký krém. Mléčnou hmotu vyrobíte smícháním a zpracováním sušeného mléka, cukru, vody a tuku; výsledek by měl být tuhý a nelepivý. (Pokud se přichytává k podložce, podsypávejte hmotu moučkovým cukrem.)

4. Polovinu piškotků vydlabejte, naplňte pudinkovým krémem a slepujte s nevydlabanými piškoty. Hotové cukroví uložte do chladničky a mezitím rozválejte mléčnou hmotu na plát silný zhruba dva milimetry. Ten pak rozkrájejte na čtverečky, do každého zabalte slepený piškot a ,zakulaťte‘. Hotové plněné piškotky skládejte do papírových košíčků. Uchovejte v chladu.

Komentáře

Anonym

Cukroví je výborné, ale do bílé hmoty v žádném případě nedávejte Floru ligt, je příliš tekutá a nikdy se z ní nepodaří vytvořit "tuhou" hmotu. Druhý pokus (první s Florou skončil v koši) s máslem byl mnohem lepší. Do krému jsem taky pro jistotu zašlehala Heru, linie nelinie.

Anonym

Plně souhlasím, to se může rovnou přidat do hmoty voda a výsledek je ten samý. S to Florou je to dost "úlet"!

Anonym

špatně se zabaluje piškot do marcipánu a je velice těžké udělat to tak aby to vypadalo pěkně a navíc nechutnalo!

Apetit magazín

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit