0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kytičky s čokoládovou náplní

Kytičky s čokoládovou náplní
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kytičky s čokoládovou náplní

4.3 / 5. Počet hodnocení: 12
Do hodiny Snadné 20 kytiček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5547 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 417 g
Tuky 386 g
Vláknina 52 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodné ořechové sušenky a čokoláda, co víc si přát...

Suroviny

pekanové ořechy 100 g
nebo vlašské ořechy
máslo 225 g
změklé
vejce 1 ks
krupicový cukr 80 g
vanilka 1 špetka
mletá
mouka pšeničná hladká 300 g
+ na poprášení
sůl ½ ČL
Na náplň
mléčná čokoláda 250 g
tmavá čokoláda 10 g
máslo 15 g
změklé

1Troubu předehřejte na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Ořechy rovnoměrně rozprostřete na plech, vložte do trouby a pečte, dokud nezačnou libě vonět; trvá to pět až sedm minut. Vsypte je do mixéru a najemno rozmixujte.

2Elektrickým hnětačem ušlehejte máslo s vejcem a cukrem do pěny, asi čtyři minuty (směs občas seškrabujte ze stěn). Vešlehejte vanilku. Při nízké rychlosti přidejte mouku i sůl a dobře prošlehejte. Vešlehejte mleté ořechy. Těsto vyklopte na fólii a vytvarujte do vyšší placky, zabalte a vychlaďte dotuha, půl až tři čtvrtě hodiny.

3Dva plechy vyložte papírem a dejte stranou. Na lehce pomoučněném pečicím papíru vyválejte těsto dotenka. Přesuňte na jiný plech a dejte na pět až deset minut do mrazáku – tento trik napomůže větší křehkosti těsta. Pak vykrájejte kytičky, rozložte je na připravené plechy a opět pět až deset minut mrazte.

4Vyjměte z mrazáku a polovině kytiček vykrojte středy. Pečte dozlatova, asi dvanáct minut. V polovině pečení plechy otočte a pozičně vyměňte mezi sebou. Kytičky nechte i s papírem zcela vychladnout na mřížce.

5 Připravte náplň: oba druhy čokolády rozehřejte ve vodní lázni a promíchejte mimo oheň, až se dobře spojí. Vychlaďte. Máslo prošlehejte elektrickými metlami při střední rychlosti a pak utřete s vychladlou čokoládou. Vychladlé sušenky můžete spojit čokoládovou náplní těsně před podáváním nebo je naplněné dejte do chladu, aby čokoláda zpevněla. Bez náplně a v chladu vydrží sušenky asi týden.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/12

Komentáře

Anonym

Dobry den, cesto na susienky mam v chladnicke a chcem sa len uistit, ci do kremu naozaj ide len 15 g masla? Nema to byt nahodou 150 g? Uplne si totiz neviem predstavit, ako preslaham 15 g masla elektrickym slahacom, pride mi to hrozne malinko. A nebude to potom vlastne velmi tuha plnka? Nieco ako cokoladova poleva s troskou masla? Chystam sa na ne tento rok prvykrat. Velka vdaka vopred!

Martina Kojzarová

In reply to by scirpu

Dobrý den, kontrolovali jsme recept přímo v prosincovém čísle z roku 2007 a opravdu do náplně patří jenom 15 g másla. Moc se omlouváme, že píšeme „s křížkem po funuse“, situaci už jste určitě vyřešila. Pokud budete příště chtít měkčí náplň, doporučujeme např. čokoládovou ganache.

Přejeme vše dobré do nového roku,
redakce Apetitu

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč