Jak na neodolatené kuřecí fajitas

Jak na neodolatené kuřecí fajitas
sdílet:
Fajitas jsou právem populární po celém světě. Tento mexický pokrm je neuvěřitelně variabilní, ale výsledek je vždy chutný. Na proužky nakrájené maso, spousta dalších surovin, ze kterých se vám budou sbíhat sliny, opečené tortilly – takhle vypadá opravdová hostina v mexickém stylu. Přitom připravit fajitas je doslova hračka!

Stačí pár triků a z obyčejné tortilly plněné masem se stane delikatesa, které nikdo nedokáže odolat. 

Kuřecí fajitas

Kuřecí fajitas

Více

Fajitas: naše tajné tipy pro dokonalý výsledek

1) Vsaďte na kvalitní suroviny

Karamelizovaná cibule – Cibule by neměla chybět. My doporučujeme karamelizovanou, která výsledek pozvedne na novou úroveň. Její krátké povaření ve vodě na začátku je malý trik, který zajistí, že změkne, ale zároveň se nepřipálí, až ji budete karamelizovat na rostlinném oleji.

Pečené papriky – Papriky také nevynechávejte, nejlépe pečené. Můžete koupit pečené nakládané papriky, ale s těmi doma opálenými a připravenými se to nedá srovnat, nebudou totiž mít příjemnou kouřovou chuť ani vůni.

Šťastné kuře – Při přípravě fajitas vsaďte na to nejlepší kuře – farmářské nebo jednoduše šťastné kuře, které není plné vody a má skvělou intenzivní chuť a pevnou strukturu. Nepodceňte opékání, je to základní kámen výsledné chuti fajitas!

Avokádo v nejlepší formě – Mexický pokrm bez avokáda? Ale kdeže! Ani v našem receptu nechybí. Pokud jste do této chvíle vyhazovali pecku, tentokrát s tím rozhodně počkejte. Dává se totiž do hotového guacamole, aby nezhnědlo a nezavadlo, než ho stihnete sníst. 

Rajčátka s vinným octem – Přijde vám, že 1 lžíce vinného octa nemůže udělat v chuti žádný velký rozdíl? Tenhle bod možná vypadá až příliš jednoduše, ale rajčátka s vinným octem dodají jídlu další chuťový rozměr!

2) Nepodceňujte hojnost příloh

Fajitas jsou skvělým jídlem pro víc lidí! Potěšte tedy rodinu (nebo přátele, až to bude možné) a vše naservírujete doprostřed stolu a každý se může obsloužit podle libosti. Na stole by měl být dostatek příloh: guacamole, nastrouhaného čedaru, salsy i pálivé omáčky a zakysané smetany (která pálivost zmírní).

3) Nezapomeňte opéct tortilly

Tortilly můžete ohřát v klasické nebo mikrovlnné troubě nebo je nasucho opéct na pánvi. Pokud máte gril nebo plynový hořák, získají opečením na chuti!

Seznamte se: Mexiko a barevné fazole

Seznamte se: Mexiko a barevné fazole

Více

Obchod Apetit