Fajitas jsou právem populární po celém světě. Tento mexický pokrm je neuvěřitelně variabilní, ale výsledek je vždy skvělý. Na proužky nakrájené maso a opečené tortilly – takhle vypadá opravdová hostina v mexickém stylu. Přitom připravit fajitas je doslova hračka!
Stačí pár triků a z obyčejné tortilly plněné masem se stane delikatesa, které nikdo nedokáže odolat.
Fajitas: naše tajné tipy pro dokonalý výsledek
Karamelizovaná cibule – Cibule by neměla chybět. My doporučujeme karamelizovanou cibuli, která výsledek pozvedne na novou úroveň.
- Krátké povaření cibule ve vodě na začátku je malý trik, který zajistí, že změkne, ale zároveň se nepřipálí, až ji budete karamelizovat na rostlinném oleji.
Pečené papriky – Papriky také nevynechávejte, nejlépe pečené. Můžete koupit pečené nakládané papriky, ale s pečenými paprikami doma připravenými a připravenými se to nedá srovnat, nebudou totiž mít příjemnou kouřovou chuť ani vůni.
Šťastné kuře – Při přípravě fajitas vsaďte na to nejlepší kuře – farmářské nebo jednoduše šťastné kuře, jehož maso má skvělou chuť. Nepodceňte opékání, je to základní kámen výsledné chuti fajitas!
Avokádo v nejlepší formě – Mexický pokrm bez avokáda? Ale kdeže! Ani v našem receptu nechybí. Pokud jste do této chvíle vyhazovali pecku, tentokrát s tím rozhodně počkejte. Dává se totiž do hotového guacamole, aby nezhnědlo, než ho stihnete sníst.
Rajčátka s vinným octem – Přijde vám, že 1 lžíce vinného octa nemůže udělat v chuti žádný velký rozdíl? Tenhle bod možná vypadá až příliš jednoduše, ale rajčátka s vinným octem dodají jídlu další chuťový rozměr!
Nepodceňujte hojnost příloh
Fajitas jsou skvělým jídlem pro víc lidí! Potěšte tedy rodinu (nebo přátele, až to bude možné) a vše naservírujete doprostřed stolu a každý se může obsloužit podle libosti.
- Na stole by měl být dostatek příloh: guacamole, nastrouhaného čedaru, salsy i pálivé omáčky a zakysané smetany.
Nezapomeňte opéct tortilly
Tortilly můžete ohřát v klasické nebo mikrovlnné troubě nebo je nasucho opéct na pánvi. Pokud máte gril nebo plynový hořák, získají opečením na chuti!