Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.6/5 Počet hodnocení: 8
Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7486 kcal
Bílkoviny 177 g
Sacharidy 305 g
Tuky 611 g
Vláknina 53 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pálený krém s pomerančem je variantou podobného dezertu připravovaného ve Francii (crème brûlée) či Španělsku (crema catalana). Recept nám prozradil italský šéfkuchař Emanuele Ridi.

Suroviny

sušená pomerančová kůra
z jednoho biopomeranče
třtinový cukr 4 PL
na dohotovení

Postup

1

Smetanu dejte do hrnce, přidejte skořici a pomerančovou kůru a na nízkém ohni vařte tak dlouho, až se objem zmenší na polovinu. Skořici vyhoďte a smetanu odstavte.
 

2

Předehřejte troubu na 140 stupňů. Žloutky s krupicovým cukrem vyšlehejte do pěny. Za stálého šlehání přilévejte teplou smetanu, až vznikne hladký krém. Rozdělte ho do ohnivzdorných mističek, postavte do pekáče, nalijte kolem vroucí vodu tak, aby dosáhla do poloviny misek, a dejte do trouby asi na 40 minut. Vyjměte, nechte zchladnout a dejte do chladničky přes noc vychladit.
 

3

Mističky s krémem posypte třtinovým cukrem a pod rozpáleným grilem nebo horkovzdušnou pistolí nechte rychle zkaramelizovat. Krém vespod by se neměl ohřát. Ihned podávejte, dokud je povrch křupavý.

NĚCO NAVÍC
Horkovzdušnou neboli flambovací pistoli Delícia od Tescomy koupíte za 378 Kč (www.etescoma.cz), od Küchenprofi (od 1099 Kč, www.kuchynskedoplnky.cz), od firmy Paderno (901 a 1800 Kč, www.dokuchyne.cz).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/3

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...