0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Crema bruciata all’ arancia

Crema bruciata all’ arancia

4.4 / 5. Počet hodnocení: 5
Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7486 kcal
Bílkoviny 177 g
Sacharidy 305 g
Tuky 611 g
Vláknina 53 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Pálený krém s pomerančem je variantou podobného dezertu připravovaného ve Francii (crème brûlée) či Španělsku (crema catalana). Recept nám prozradil italský šéfkuchař Emanuele Ridi.

Suroviny

smetana ke šlehání 1 l
skořice 1 ks
sušená pomerančová kůra
z jednoho biopomeranče
žloutek 9 ks
krupicový cukr 180 g
třtinový cukr 4 PL
na dohotovení

Smetanu dejte do hrnce, přidejte skořici a pomerančovou kůru a na nízkém ohni vařte tak dlouho, až se objem zmenší na polovinu. Skořici vyhoďte a smetanu odstavte.

Předehřejte troubu na 140 stupňů. Žloutky s krupicovým cukrem vyšlehejte do pěny. Za stálého šlehání přilévejte teplou smetanu, až vznikne hladký krém. Rozdělte ho do ohnivzdorných mističek, postavte do pekáče, nalijte kolem vroucí vodu tak, aby dosáhla do poloviny misek, a dejte do trouby asi na 40 minut. Vyjměte, nechte zchladnout a dejte do chladničky přes noc vychladit.

Mističky s krémem posypte třtinovým cukrem a pod rozpáleným grilem nebo horkovzdušnou pistolí nechte rychle zkaramelizovat. Krém vespod by se neměl ohřát. Ihned podávejte, dokud je povrch křupavý.

NĚCO NAVÍC
Horkovzdušnou neboli flambovací pistoli Delícia od Tescomy koupíte za 378 Kč (www.etescoma.cz), od Küchenprofi (od 1099 Kč, www.kuchynskedoplnky.cz), od firmy Paderno (901 a 1800 Kč, www.dokuchyne.cz).

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit