Honí vás chuť na dokonalý bramborák, cmundu nebo křapáč? Pak jste tu správně. Pusťte se do příprav!
Suroviny
brambory
1
kg
moučné, varný typ C
mléko
horké na pokropení brambor
vejce
2
ks
mouka pšeničná hladká
3
PL
sůl
pepř
česnek
3
stroužky
utřené se solí
majoránka (drhnutá)
3
hrsti
petrželka
sádlo
lze nahradit olejem, na opékání
1 Brambory pořádně osušte a nastrouhejte nahrubo a vymačkejte v utěrce. Nasypte je do mísy a pokropte horkým mlékem. Pak je smíchejte s vejci, moukou, česnekem, solí, pepřem a nakrájenými či rozemnutými bylinkami. S těstem pracujte rychle.
2 Na středním plameni zahřejte pánev a rozpalte v ní tuk (množství přizpůsobte druhu pánve – čím méně, tím lépe).
3 Pak do pánve dávejte 1–2 lžíce těsta a spodkem lžíce z něj tvarujte co nejtenčí placku. Počet a plochu bramboráků přizpůsobte velikosti pánve – neměly by se dotýkat. Opečte je z obou stran dozlatova.