Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2387 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 398 g
Tuky 41 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle recept je kompromis vycházející z klasických kuchařek.

Suroviny

brambory 1 kg
moučné, varný typ C, oloupané, omyté
mléko
horké na pokropení brambor
vejce 2 ks
mouka pšeničná hladká 3 PL
sůl
pepř
česnek 3 stroužky
utřené se solí
majoránka (drhnutá) 3
čerstvá či sušená
petrželka
sádlo
lze nahradit olejem, na opékání

1 Brambory pořádně osušte a nastrouhejte nahrubo a vymačkejte v utěrce. Nasypte je do mísy a pokropte horkým mlékem. Pak je smíchejte s vejci, moukou, česnekem, solí, pepřem a nakrájenými či rozemnutými bylinkami. S těstem pracujte rychle.

2 Na středním plameni zahřejte pánev a rozpalte v ní tuk (množství přizpůsobte druhu pánve – čím méně, tím lépe).

3 Pak do pánve dávejte 1–2 lžíce těsta a spodkem lžíce z něj tvarujte co nejtenčí placku. Počet a plochu bramboráků přizpůsobte velikosti pánve – neměly by se dotýkat. Opečte je z obou stran dozlatova.

 

Apetit magazín

10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit