Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2387 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 398 g
Tuky 41 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle recept je kompromis vycházející z klasických kuchařek.

Suroviny

brambory 1 kg
moučné, varný typ C, oloupané, omyté
mléko
horké na pokropení brambor
vejce 2 ks
mouka pšeničná hladká 3 PL
sůl
pepř
česnek 3 stroužky
utřené se solí
majoránka (drhnutá) 3
čerstvá či sušená
petrželka
sádlo
lze nahradit olejem, na opékání

1 Brambory pořádně osušte a nastrouhejte nahrubo a vymačkejte v utěrce. Nasypte je do mísy a pokropte horkým mlékem. Pak je smíchejte s vejci, moukou, česnekem, solí, pepřem a nakrájenými či rozemnutými bylinkami. S těstem pracujte rychle.

2 Na středním plameni zahřejte pánev a rozpalte v ní tuk (množství přizpůsobte druhu pánve – čím méně, tím lépe).

3 Pak do pánve dávejte 1–2 lžíce těsta a spodkem lžíce z něj tvarujte co nejtenčí placku. Počet a plochu bramboráků přizpůsobte velikosti pánve – neměly by se dotýkat. Opečte je z obou stran dozlatova.

 

Apetit magazín

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit