0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Perníkové bábovičky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9 / 5. Počet hodnocení: 34
Do hodiny Velmi snadné Na 8-12 báboviček podle velikosti

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2250 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 348 g
Tuky 72 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bábovky můžete jako my rozdělit do jednoporcových formiček nebo těsto upéct v jedné velké (a prodloužit dobu pečení).

Suroviny

med 180 g
třtinový cukr 90 g
mléko 180 ml
mouka pšeničná hladká 150 g
prosátá
kypřicí prášek do pečiva 1.5 ČL
perníkové koření 1 ČL
lze nahradit mixed spice (viz Něco navíc)
máslo 65 g
vychlazené, nasekané
vejce 1 ks
moučkový cukr
na poprášení

1 Troubu předehřejte na 180 °C. V rendlíku zahřejte med, cukr a mléko, aby se cukr rozpustil. Nechte vychladnout, až bude směs vlažná.

2 Do kuchyňského robotu se sekacím nástavcem nasypte mouku, kypřicí prášek, perníkové koření a přidejte máslo a vypracujte drobenku. Nechte robot běžet a postupně přidávejte medovou směs, až vznikne hladké těsto. Přidejte vejce a míchejte ještě 1 minutu. Rozdělte do vymazaných forem na bábovičky a pečte 20–25 minut, až zapíchnutou špejli vytáhnete čistou. Nechte trochu zchladnout. Pak vyklopte a nechte na mřížce zcela vychladnout. Před podáváním pocukrujte.

NĚCO NAVÍC
Mixed spice je směs koření užívaná hlavně na sladké pečení a obsahuje nejčastěji skořici, mletý muškátový oříšek, nové koření, případně ještě zázvor, koriandr, hřebíček. Směs si buď můžete namíchat sami (vždy po jedné lžičce vybraného druhu koření), koupit v Marks & Spencer, anebo nahradit perníkovým kořením (ale ne práškem do perníku!).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/10

Komentáře

Iveta Zvolenska

Mila redakcia Apetitu.
V Apetite rijen 2013 bol uverejneny tento recept ,akurat,ze na miesto 150 hr.muky je uvedene 100 gr.muky.Takze uplny prusvih a cela babovka letela do smetiaku ,pretoze sa cesto neupieklo ani po 80 minutach!!!!
Nechapem ako sa taketo nieco moze stat!!!!???

Jana Kopřivová

Milá Iveto, chápeme, že se zlobíte. Časopis Apetit nepíše robot, ale lidé a lidé chybují. Přestože každý recept projde pod rukama hned několika zkušených redaktorek, než vyjde v časopisu, občas se prostě něco podobného stane. Chybu jsme odhalili, a proto si tady na stránkách již můžete recept přečíst ve vylepšené variantě. Časopis bohužel takto upravovat nemůžeme. :/

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit