Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zuzčiny medové řezy
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 87
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9115 kcal
Bílkoviny 140 g
Sacharidy 831 g
Tuky 575 g
Vláknina 68 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Řezy peče moje tchyně. Míváme je k nedělní kávě i v míse s vánočním cukrovím,“ říká grafička Zuzana Jeřábková. Medové řezy známé také jako ‚nebe v hubě‘ si nás doslova získaly a proto není divu, že jsme Zuzku ihned poprosili o recept.

Suroviny

máslo 150 g
vejce 2 ks
med 2 PL
sůl 1 špetka
trocha smíchaná s mlékem
rybízový džem
na potření
Na ořechovou krustu
nasekané
máslo 120 g
med 3 PL
Na krém
vanilkový
mléko 250 ml
máslo 150 g

Postup

1

Z prvních osmi surovin zpracujte těsto. Rozdělte ho napůl a vyválejte dvě placky vysoké asi 3 mm. Obě dejte na pečicí papír; jednu z placek upečte při 180 °C dozlatova.

2

Připravte si krustu: Cukr nasypte do pánve, nechte ho zezlátnout na karamel a přimíchejte ostatní suroviny. Směs naneste na syrovou placku a pečte 10 minut, aby bylo těsto propečené.

3

Na krém: Pudink uvařte podle postupu na obalu ve čtvrtlitru mléka. Překryjte ho fólií a nechte vychladnout. Pak utřete máslo s cukrem a zašlehejte pudink.

4

Upečenou placku bez krusty lehce pocákejte mlékem s rumem, potřete rybízovou zavařeninou a připraveným krémem. Přiklopte plackou s ořechy (krustou nahoru) a nechte uležet alespoň do druhého dne.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/12

Komentáře

03.01.2017 20:14

Genialni! Tenhle medovy rez byl hitem nasich vanoc, vsichni chteji recept :) Spodni vrstvu jsem misto mlikem potrela kavou (stacilo jedno silne preso), a do kremu jsem pridala rumovou esenci. Moc diky!

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...