0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Falafelové míčky

Falafelové míčky

3.8 / 5. Počet hodnocení: 17
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1097 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 110 g
Tuky 47 g
Vláknina 73 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vegetariánskou chuťovku z Blízkého východu podávejte spolu s jogurtovým nebo chilli dipem k namáčení.

Suroviny

cizrna vařená 600 g
slitá
cibule 2 ks
menší, nasekané
česnek 2 stroužky
nasekaný
petrželka 1 svazek
koriandr čerstvý 1 svazek
olivový olej 3 PL
strouhanka 3 PL
římský kmín
koriandr čerstvý
mletý
sůl
pepř
olej
na smažení
pita
k podávání

1 Cizrnu s česnekem a cibulí prožeňte mlýnkem na maso. Lístky bylinek nasekejte najemno a přidejte je k cizrnové mase. Vmíchejte olej, strouhanku a ochuťte kořením.

2 Namočenýma rukama formujte z hmoty kuličky a smažte je na pánvi v rozpáleném oleji. Míčky vytahujte z oleje děrovanou naběračkou a pokládejte na papírové utěrky, které odsají přebytečný tuk. Napíchejte na party párátka a podávejte s dipy.

Jogurtový dip:

Smíchejte 250 g hustého bílého jogurtu, 3 lžíce sezamové pasty tahini, 1 lžíce medu, strouhanou kůru a šťávu z 1/2 pomeranče, 1/2 lžičky pálivé papriky, 1/2 lžičky skořice, sůl a pepř dle chuti.

Chilli dip:

Smíchejte 9 lžic majonézy, 6 lžic chilli omáčky, 3 lžíce dobrého kečupu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/1

Komentáře

Martina Zajícová

Dobrý den, Martino, přesný čas bohužel nevíme, ale pekli bychom je pěkně dozlatova a možná je ani nebude nutné otáčet.

Obchod Apetit