0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Linguine s ricottou, fenyklem, citronem a chilli

Linguine s ricottou, fenyklem, citronem a chilli
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Linguine s ricottou, fenyklem, citronem a chilli

3.9 / 5. Počet hodnocení: 19
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2172 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 301 g
Tuky 66 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nebojte se pozměnit i recept tak notoricky známý, jako jsou těstoviny aglio e olio – citron a fenykl dodají pokrmu zase jiný, svěží šmrnc. 

Suroviny

linguine 400 g
nebo jiné dlouhé těstoviny
sůl mořská
olivový olej 2 PL
+ k podávání
fenykl 1 ks
bulva nakrájená na tenké plátky
chilli paprička 1 ks
čerstvá, červená, zbavená semínek, jemně nakrájená
česnek 3 stroužky
nakrájené nadrobno
citron 1 ks
šťáva a jemně nastrouhaná kůra
ricotta 200 g
parmazán
strouhaný, k podávání

1 Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu.

2 Mezitím rozehřejte ve velké pánvi 2 lžíce olivového oleje, přidejte fenykl, osolte a opékejte zprudka za občasného míchání 8–10 minut, až změkne a trochu zezlátne. Přidejte chilli a česnek a míchejte ještě necelou minutu. Pak vypněte a ihned přidejte citronovou kůru a šťávu.

3 Slijte těstoviny a trochu vody zachyťte. Těstoviny smíchejte s fenyklovou směsí v pánvi, přidejte ricottu, 1 lžíci olivového oleje a 100ml odložené vody z vaření těstovin. Míchejte, až se vše spojí na krémovou omáčku, která pokryje těstoviny.

4 Podávejte posypané parmazánem a pokapané olivovým olejem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/1

Komentáře

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit