Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Do hodiny Velmi snadné Na 8 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3169 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 465 g
Tuky 112 g
Vláknina 55 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vločkový koláč s křupavou zlatou kůrčičkou plný šťavnatého ovoce vás hravě přesvědčí, že i zdravější dezerty mohou být hříšně dobré. Příprava je navíc tak snadná a rychlá, že do hodiny můžete hotový koláč vytahovat z trouby. 

Suroviny

ovesné vločky 150 g
lze nahradit pšeničnými vločkami
mouka pšeničná polohrubá 120 g
třtinový cukr 160 g
jedlá soda 0.5 ČL
skořice 1 PL
lze nahradit skořicovým cukrem
sůl špetka
máslo 120 g
rozpuštěné a zchladlé
banány 1 ks
rozmixovaný
ostružiny 500 g
lze nahradit lesní směsí
krupicový cukr 2 PL
víno červené 2 PL
lze nahradit vodou
citronová štáva 1 PL
nemusí být

1 V míse smíchejte vločky s moukou, třtinovým cukrem, sodou, špetkou soli a mletou skořicí. Přidejte máslo a banán a dobře rozmíchejte. Nechte 15 minut odpočívat.

2 Mezitím připravte náplň. Zbývající suroviny pár minut vařte, jakmile začnou houstnout, stáhněte z ohně a nechte lehce zchladnout. Dvě třetiny těsta přesuňte do dortové formy vyložené pečicím papírem, vložte do trouby předehřáté na 170°C a pečte asi 20 minut, dokud těsto nezačne zlátnout. Pak ho potřete náplní, rozdělte na ni zbylé těsto a pečte dalších 20 minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/5

Komentáře

Anonym

Nevím,kde jsem udělala chybu, recept čtu pořád dokola a nemůžu na to přijít. Problém je v tom,že náplň je po svaření (i po přidání škrobu) stále jaksi ne dost pevná, aby se na ní dalo rozetřít těsto... Nakonec jsem zbytek těsta,která patřila navrch koláče, tak nějak rozválela a po částech ( trhalo se) dostala na náplň. Na chlubení výsledek teda nebude....

Lucie Velek

Dobrý den, Hano, těsto asi nikdy nebude takové hustoty, aby se dalo na náplň přímo rozetřít (a to ani, kdyby člověk počkal a nechal náplň dokonale vychladnout, aby byla pevnější), tu část, která se dává nahoru, je asi nejjednodušší rozmístit na náplň rovnoměrně po lžičkách, případně nadrobit, jako byste sypala na koláč vlhkou drobenku. Tak byste měla dosáhnout výsledku jako na fotce. :-)

Veronika Dulíková

Jednoduché a výborné. Neměla jsem po ruce čerstvé ostružiny. Nahradila jsem je tedy švestkami a ochutnalo moc.

Lucie Rejdová

Náš nejoblíbenější koláč, který dělám pořád. Je snadný a velmi rychlý, většinu ingrediencí člověk najde doma. Pěkně drží tvar, takže se hodí i na výlety :) Ovoce nahrazuji různým co mám zrovna po ruce - borůvky, lesní směs, jahody...a vše funguje. Moc doporučuji.

Apetit magazín

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...
Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit