Salát z uzeného pstruha s červenou řepou a řeřichou

Salát z uzeného pstruha s červenou řepou a řeřichou

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (1)
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2554 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 36 g
Tuky 226 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Do 5 minut na stole!

Suroviny

hořčice dijonská 1 PL
olivový olej 150 ml
olivový olej 50 ml
vinný ocet bílý 50 ml
červená řepa 250 g
nakládaná
křen 1 PL
strouhaný se smetanou (krenex)
pstruh 270 g
uzené
řeřicha 150 g
bez silných stonků
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
1.  Do čisté sklenice se šroubovacím víčkem dejte velkou špetku soli a pepře, hořčici, olivový olej a ocet. Zavřete, protřepejte a uložte do lednice – tam zálivka vydrží i pár týdnů, dokud ji všechnu nespotřebujete.

2.  Případné větší kusy nakládané řepy pokrájejte a vložte do mísy. Přidejte křenovou směs, dvě lžíce připravené zálivky a pořádně promíchejte. Filety ze pstruha rozdělte na drobné kousky, případnou kůži vyhoďte. Řepu smíchejte s řeřichou a navrch naaranžujte pstruha.

Lahodné variace
Místo uzeného pstruha můžete použít jakoukoli jinou uzenou rybu, obyčejnou makrelou počínaje a lososem konče.

Komentáře

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit