0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Lehký zeleninový vývar se špaldovým kapáním

Lehký zeleninový vývar se špaldovým kapáním

3.8 / 5. Počet hodnocení: 13
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 948 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 94 g
Tuky 44 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemný vývar umí díky různé zelenině (nestříkané, ze zahrádky) měnit chuť.

Suroviny

zelenina
sezónní, čerstvá - např. jarní cibulka, cuketa, ředkvička, kedlubna, hrášek, karotka s natí
olivový olej 2 PL
nejlépe bio
sůl mořská
bujon zeleninový 1 PL
jedlé květy
sedmikrásky na ozdobu
Na nočky
mouka pšeničná hladká 100 g
bio celozrnná špaldová
vejce 1 ks
bio
sůl
pepř
česnek 1 ks
polisovaný
bylinky
na dochucení
muškátový oříšek
strouhaný, na dochucení
1 Všechny suroviny na nočky smíchejte se 40 ml studené vody. Řádně propracujte a nechte 15 až 20 minut stát.
2 V hrnci rozehřejte olej a osmahněte na něm najemno nakrájenou zeleninu.
3 Smažte minutu dvě, zalijte asi  litrem vroucí vody, přidejte bujon, sůl a povařte nejdéle deset minut, abyste zelenině zachovali živiny i barvy.
4 Nočky zavařujte rovnou do vroucí polévky; vykrajujte je lžičkou, případně protlačujte přes lis na halušky. Povařte tři až pět minut, dochuťte a ozdobte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/6

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit