Lehké maso, skvělá smetana a zemité houby jsou základem známé speciality z Curychu. Pomějete se jako bankéři!
Suroviny
1 Proužky masa prudce osmahněte na části másla; za pět šest minut by měly být krásně zlatavé. Vyjměte, osolte, opepřete a nechte odsát přebytečný tuk.
2 Do pánve přidejte máslo a osmahněte na něm cibulku. Přihoďte houby, osmahněte, zaprašte moukou, posypte tymiánem, zalijte vínem a na silnějším plameni povařte, zhruba deset minut. Vraťte maso a ochutnejte – není-li víno příliš výrazné, zakápněte trochou citronové šťávy.
3 Škrob rozmíchejte ve smetaně, vlijte k masu a ještě asi deset minut povařte. Případně osolte a opepřete.
4 Nastrouhejte brambory, osolte, vmíchejte bylinky a opepřete. Na pánvi rozehřejte polovinu másla s olejem, rozestřete na ně brambory a trochu upěchujte. Opečte dozlatova (tři čtyři minuty), opatrně obraťte a na dalším másle s olejem opečte i po druhé straně.
Komentáře
Anonym
20.02.2008 08:09
Apetit 4/07