0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Švýcarské geschnetzeltes

Švýcarské geschnetzeltes

4.6 / 5. Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2699 kcal
Bílkoviny 152 g
Sacharidy 135 g
Tuky 151 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehké maso, skvělá smetana a zemité houby jsou základem známé speciality z Curychu. Pomějete se jako bankéři!

Suroviny

Na maso
telecí kýta 600 g
na proužky
máslo 1 PL
cibule 0.5 ks
jemně nakrájená
lišky 200 g
lze nahradit jinými houbami, na plátky
mouka pšeničná hladká 1 PL
tymián 1 PL
sušený
víno bílé 1 hrnek
sauvignon
citronová štáva
smetana ke šlehání 1 hrnek
1 PL
maizena
Na rösti
brambory 500 g
povařené, vychladlé
sůl
tymián
petrželka
pepř
máslo 2 PL
olej 2 PL

1 Proužky masa prudce osmahněte na části másla; za pět šest minut by měly být krásně zlatavé. Vyjměte, osolte, opepřete a nechte odsát přebytečný tuk.

2 Do pánve přidejte máslo a osmahněte na něm cibulku. Přihoďte houby, osmahněte, zaprašte moukou, posypte tymiánem, zalijte vínem a na silnějším plameni povařte, zhruba deset minut. Vraťte maso a ochutnejte – není-li víno příliš výrazné, zakápněte trochou citronové šťávy.

3 Škrob rozmíchejte ve smetaně, vlijte k masu a ještě asi deset minut povařte. Případně osolte a opepřete.

4 Nastrouhejte brambory, osolte, vmíchejte bylinky a opepřete. Na pánvi rozehřejte polovinu másla s olejem, rozestřete na ně brambory a trochu upěchujte. Opečte dozlatova (tři čtyři minuty), opatrně obraťte a na dalším másle s olejem opečte i po druhé straně.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/4

Komentáře

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit