Smetana a pečlivé dochucení vrátí koprovku na čelný post v jídelníčku! Koprovka s vajíčkem patří mezi naše tradiční bílé omáčky, kterým jednoznačně sluší kynutý knedlík. Ovšem my šli ještě o kousek dál a podáváme jí s novými bramborami. Přesvědčte se, že je to poctivá koprová omáčka, tak jak má být!
NÁŠ TIP: PŘIPRAVTE SI NAPŘÍKLAD I KOPROVOU OMÁČKU PODLE NAŠEHO VIDEO RECEPTU
Suroviny
Postup
V silnostěnném kastrolu rozehřejte máslo, zaprašte moukou a osmahněte ji. Zalijte studeným vývarem a 15 až 20 minut vařte a míchejte dohladka.
Přidejte jemně nasekaný kopr a mléko, nechte přejít varem.
Vmíchejte obě smetany, osolte a opepřete. Dotáhněte pár kapkami octa, případně trochou cukru, aby omáčka získala přesně tu sladkokyselou chuť, jakou máte rádi. Podávejte s vejcem natvrdo a novými bramborami.
Vyváženost koprové omáčky je výsledkem decentního dochucování. Svěžest kopru zvýší zakysaná smetana i jablečný ocet.
Komentáře