Stačí smíchat suroviny, vlít těsto na plech… a postavit na kafe.
Suroviny
máslo
250
g
nakrájené na kousky + na vymazání pekáčku
krupicový cukr
250
g
přírodní
med
180
g
tekutý
nastrouhaná z 1 pomeranče
ovesné vločky
430
g
vlašské ořechy
50
g
sekané
pomerančová marmeláda
3
PL
Postup
1
Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 °C. Čtvercovou formu o straně 28 cm a výšce 8 cm důkladně vymažte máslem. Máslo, cukr a med zahřejte na středním plameni; stále promíchávejte. Pak sejměte z ohně, vmíchejte kůru a poté i vločky a ořechy.
2
Hmotu vlijte do pekáčku, uhlaďte a pečte asi půl hodiny, až okraje zezlátnou, ale perník bude ještě měkký. Vyjměte ho z trouby a do poloviny nakrojte na dvanáct kousků. Nechte vychladnout. Potřete zavařeninou rozehřátou se lžící vody, a až ‚glazura vychladne, dokrojte řezy.
Komentáře
Podle mě tam teda chybí vejce :-)