Jednoduchý perník z cukety vás okouzlí rychlou přípravou a neuvěřitelnou vláčností. Zabodujete s ním ve všední den i v neděli. Cuketový perník můžete navíc polít čokoládou nebo citronovou polevou.
Jak na cuketový perník podle Apetitu se dozvíte také v našem videu:
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 180 °C. Střední plech, pekáček nebo chlebíčkovou formu vymažte máslem a vyložte pečicím papírem.
Oba druhy oleje, vejce a cukr vyšlehejte do pěny. Mouku, kakao, jedlou sodu, perníkové koření a mletý pepř smíchejte a prosejte přes jemné síto. Střídavě s cuketou zapracujte do základu. Pokud je těsto příliš husté, můžete přidat trochu oleje navíc.
Vmíchejte nasekané ořechy a případně i nakrájené švestky.
Pečte cca 45 minut (záleží na použité formě) a propečení otestujte špejlí. Pokud na ní po zapíchnutí do středu koláče a vytažení, nejsou stopy po syrovém těstě, perník je hotový. Nechte vychladnout.
Čokoládu nalámejte a nad vodní lázní rozpusťte spolu s máslem. Teplou polevou potřete perník.
Zdroj: Moje Gotowanie