Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cuketový perník s pepřem
ZDROJ: Moje Gotowanie
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 29
Do hodiny Snadné Pro 10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4527 kcal
Bílkoviny 105 g
Sacharidy 488 g
Tuky 228 g
Vláknina 52 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchý perník z cukety vás okouzlí rychlou přípravou a neuvěřitelnou vláčností. Zaboduje ve všední den i v nedeli. 

Jak na cuketový perník podle Apetitu se dozvíte také v našem videu:

Skryt pre seznam

Suroviny

rostlinný olej 60 ml
mandlový olej 1 PL
lze vynechat a nahradit jiným rostlinným olejem
vejce 2 ks
pepř ¼ ČL
čerstvě mletý
cuketa 250 g
oloupaná, jemně nastrouhaná
sušené švestky
nasekané
tmavá čokoláda 100 g
+ na vymazání formy

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C. Střední plech, pekáček nebo chlebíčkovou formu vymažte máslem a vyložte pečicím papírem.

2

Oba druhy oleje, vejce a cukr vyšlehejte do pěny. Mouku, kakao, jedlou sodu, perníkové koření a mletý pepř smíchejte a prosejte přes jemné síto. Střídavě s cuketou zapracujte do základu. Pokud je těsto příliš husté, můžete přidat trochu oleje navíc.

3

Vmíchejte nasekané ořechy a případně i nakrájené švestky.

4

Pečte cca 45 minut (záleží na použité formě) a propečení otestujte špejlí. Pokud na ní po zapíchnutí do středu koláče a vytažení, nejsou stopy po syrovém těstě, perník je hotový. Nechte vychladnout. 

5

Čokoládu nalámejte a nad vodní lázní rozpusťte spolu s máslem. Teplou polevou potřete perník

Zdroj: Moje Gotowanie

Související články

Apetit magazín