0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.2/5 Počet hodnocení: 115
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5582 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 579 g
Tuky 316 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cuketu, která stojí za božskou vláčností tohoto perníku, neodhalí ani její největší odpůrce. Náš neoblíbenější letní koláč. Cukety máme vždycky habaděj, takže perník pečeme o prázdninách stále dokola. 

Suroviny

vejce 3 ks
krupicový cukr 250 g
lze použít i třtinový
rostlinný olej 200 ml
cuketa 350 g
mouka pšeničná celozrnná hladká 350 g
lze použít i špaldovou
kakao 2 PL
kypřicí prášek do perníku 1 bal
sůl 1 špetka
mléko 200 ml
Na polevu
tmavá čokoláda 100 g
máslo 30 g

Postup

1

Vejce s cukrem a olejem vyšleháme do nadýchané pěny. Poté vmícháme nastrouhanou cuketu, mouku prosátou přes síto spolu s kakaem, kypřicím práškem do perníku a solí a mléko. Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem nebo vymazaný máslem a vysypaný hrubou moukou a pečeme na 180°C zhruba cca 30–35 minut. Propečení zkontrolujeme špejlí.

2

My perník poléváme ještě čokoládou, a nebo potíráme polevou připravenou z čokolády a másla. Čokoládu rozpustíme spolu s máslem a perník jí potřeme.

Foto: Unsplash.com

 
Autor: Sára87

Apetit magazín