0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Svěží čočková polévka s kari a limetkou

Čočková polévka s kari a limetkou
ZDROJ: ImageProfessionals
sdílet:

Svěží čočková polévka s kari a limetkou

4.5/5 Počet hodnocení: 17
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2896 kcal
Bílkoviny 131 g
Sacharidy 466 g
Tuky 13 g
Vláknina 76 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bohatá polévka s příchutí exotiky, která udělá zachutná a zasytí.

Suroviny

kari pasta 1 PL
cibule 1 ks
nadrobno
česnek 2 stroužky
najemno
zázvor (čerstvý) 4 cm
najemno
římský kmín 1 ČL
vývar kuřecí 1,5 l
nebo zeleninový
rozinky 50 g
zlaté
kůra a šťáva
máta 2 PL
sůl
najemno
pepř
arabský chléb 4 ks
prohřátý

Postup

1

Kari pastu, cibuli, česnek, zázvor a kmín dejte do velkého hrnce a zlehka prohřívejte asi tři minuty, aby se rozvoněly.

2

Přidejte čočku a vývar, uveďte do varu a zlehka vařte dvacet minut. Vsypte rozinky a povařte dalších deset minut. Ochuťte limetovou šťávou, kůrou, solí a pepřem.

3

Rozdělte do misek a na každou porci dejte lžíci jogurtu, posyp­te mátou. Podávejte s rozpečenými chlebovými plackami.

Komentáře

Petra Hejtmánková

Vynikající!!

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč