I polévku můžete vzít sebou na výlet.
Postup
1
Čočku aspoň na 2 hodiny namočte. Pak ji v hrnci zalijte vývarem, přidejte celou cibuli a mrkev, přiveďte k varu, pak stáhněte plamen a mírně vařte 30–40 minut, až čočka změkne. Vyjměte cibuli i mrkev.
2
Na másle doměkka osmahněte pokrájenou cibuli, zasypte ji moukou a umíchejte světlou jíšku. Za stálého míchání ji přidejte do polévky a dalších dvacet minut vařte. Dochuťte solí, česnekem, majoránkou a pepřem. Podávejte ozdobené čerstvou majoránkou a s opečenými kostičkami housky.
NĚCO NAVÍC
Pro zrychlení přípravy můžete použít předvařenou čočku. Do polévky také lze přidat trochu nastrouhané kořenové zeleniny. A pokud máte rádi husté polévky, polovinu rozmixujte tyčovým mixérem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Novoroční menu: 4 jídla, s kterými začít nový rok(4 recepty )
- Svačina na zimní výlet: 4 recepty na cesty(4 recepty )
- Ve světovém žebříčku nejlepších českých polévek je na prvním místě česnečka. Na přední příčce je i rajská(39 receptů )
- Čočková polévka na 20 způsobů z celého světa: Připravte si jídlo, které nasytí celou rodinu a vyjde na pár korun(21 receptů )