Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Poctivá bramboračka s houbami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 99
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1298 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 157 g
Tuky 55 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá polévka, ve které si vychutnáte čerstvé i sušené houby. Každá rodina má svůj recept – tady je ten náš!

Suroviny

houby 2 hrsti
sušené
máslo 50 g
mouka 50 g
bujon 1 kostka
na kostky
mrkev 2 ks
jedna na kolečka, jedna celá
celer 1 ks
oloupaný a přepůlený
oloupaná
petržel 1 ks
menší, oloupaná, nakrájená na kolečka nebo malé kousky
sůl
pepř
majoránka (drhnutá)
podle chutí
vejce 1 ks
česnek 2 stroužky
nemusí být

Postup

1

Houby vložte do kastrůlku a zalijte asi půllitrem vody, chvíli povařte.

2

Ve velkém hrnci rozpusťte máslo a dozlatova na něm opražte mouku; trvá to asi čtyři minuty. Pak jíšku postupně zalijte zhruba litrem a půl studené vody.

3

Důkladně promíchejte, přidejte bujon, brambory a zeleninu. Přilijte houby i s vývarem a přiveďte k varu.

4

Jakmile jsou brambory a zelenina měkké (je to otázka deseti, maximálně patnácti minut), vyjměte celer, cibuli i celou mrkev.

5

Polévku podle chuti dosolte, opepřete, přidejte majoránku, prolisovaný česnek a nakonec do bramboračky přes vidličku rozklepněte vejce. Nechte ještě trošku povařit.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/4

Komentáře

Klára Kučerová

Jednoduchá a naprosto výborná:-)

Anonym

Vážené kuchařky,také je možné ,místo mouky, část zeleniny rozmixovat a co je hlavní nastrouhat brambor /syrový/ uplně nakonec a provařit.Bramboračka má krásnou skelnou barvu a lehkou chuŤ.dobrou chuŤ.

Anonym

tak jsem náhodou narazila na recept a udělala podle něj bramboračku a byla nepřekonateně dobrá DOPORUČUJI.... všem

Anonym

tahle vynikající polévka je v naší kuchyni nejoblíbenější, jí ji dokonce i syn který jinak houby nejí a dokonce si pokaždé přidává..Vyzkoušejte a budete jen chválit ...

Anonym

vařila jsem tuto bramboračku také poprvé a na to, že ani já polévky moc nemusím, jsem snědla skoro celý hrnec! je opravdo jednoduchá a výborná!

Anonym

Vařila jsem bramboračku poprvé a musím říct, že tahle je opravdu jako od maminky... skvělý recept, díky za něj!

Anonym

Zkousela sem varit bramboracku poprve a podle tohoto receptu se mi opravdu povedla, ani sem necekala ze bude tak vyborna. Takze doporucuji, i nezkusenym kucharkam :-)

Anonym

Naprosto perfektní!!!!!Lahůdka!!

Anonym

Dobrý recept, zajímavé zjemnění polévky vyjíčkem. Moc chutná večeře !

Anonym

Uzasna bramboracka! Povedla se skvele, na druhy den byla jeste lepsi!

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
499 Kč
334 Kč