Kombinace fazolí s rýží, kuřetem a olivami vám přijde nezvyklá – ale jídlo je výborné!
Suroviny
kuřecí prsa
4
ks
nejlépe s kůží
klobása
50
g
papriková
cibule
1
ks
nahrubo
rýže basmati
200
g
vývar kuřecí
500
ml
fazole bílé vařené
400
g
nebo tmavé, v konzervě
tymián
snítek
olivy zelené
hrst
bez pecek
sůl
pepř
Postup
1
Velkou silnostěnnou nepřilnavou pánev rozpalte a nasucho v ní opečte porce kuřete, nejprve kůží dolů. Pečte asi osm minut, jednou obraťte.
2
Přisypte plátky klobásy a nechte ji vysmahnout. Pak maso a klobásu vyjměte a osmažte cibuli. Po třech minutách přisypte rýži; dobře promíchejte. Vraťte kuře a klobásu, zalijte vývarem, přidejte fazole, olivy, tymián, osolte a opepřete.
3
Přiklopte, snižte plamen a povařte asi deset minut, aby bylo kuře křehké a rýže uvařená.
Kouzelná přísada
Rýže Basmati z varných sáčků od Uncle Ben’s (250 g/23 Kč, Interspar) je měkká už za deset minut.
Komentáře